Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Hardallı Patates Salatası

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Hardallı Patates Salatası

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı Sana Kase
  • 10 adet taze patates
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet taze soğan
  • 1 adet kıvırcık salata
  • Tuz ve karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 2 yemek kaşığı mayonez
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Taze patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.
  2. Kırmızı soğanı ayıklayıp piyazlık doğrayın.
  3. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın.
  4. Taze soğanları ayıklayıp ince ince doğrayın.
  5. Tavuk göğüslerini küçük küpler halinde doğrayın.
  6. Kıvırcık salatayı ayıklayıp, kıyın.
  7. Yayvan bir tencerede Sana Kase'yi kızdırıp, içine küp küp doğranmış tavuk göğüslerini ilave edip iyice kızartın.
  8. Tavuk etleri renk alıp, kızarınca içine piyazlık doğranmış kırmızı soğanı ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar kızarana kadar kavurun.
  9. Kırmızı soğanlar pişince harcın içine kıyılmış taze soğanları, doğranmış taze patatesleri, tuz ve karabiber ilave edip, bir taşım pişirin.
  10. Pişen harcı, yayvan tabağa alıp soğutun.
  11. Servis tabağına ilk önce kıyılmış kıvırcık salata yapraklarını dizin. Üzerine soğumuş patatesli tavuklu harcı koyun.
  12. Sosu için:
  13. Küçük bir kâsede mayonezi, hardalı, zeytinyağını karıştırın.
  14. En son olarak harçlı salatanın üzerine sosu gezdirip, soğuk servis edin.