Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Hamsi Buğulama

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı35 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Hamsi Buğulama

Malzemeler

  • 1 kg hamsi balığı
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 1 limon
  • 300 g (yaklaşık 1 su bardağı) konkâse domates
  • 150 g (2 küçük) soğan (ince kıyılmış)
  • 3 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 defne yaprağı
  • 30 g (2 çorba kaşığı) Sana
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Temizlenmiş hamsi balıklarını düzgünce yan yana derin bir tavaya dizin.
  2. Tavadaki balıkların üzerine konkâse domatesi ve ince kıyılmış soğanı yayın.
  3. Limon dilimlerini, maydanozu ve defne yaprağını üzerine yerleştirin.
  4. Ana Yemek:
  5. Hamsi balıklarını temizleyip, tuzlayıp biberleyin. Hazırlık bölümünde gösterilen biçimde bir tavaya dizin. Limonun yarısının kabuğunu soyup dilimleyin, diğer yarısının suyunu sıkın.
  6. Balıkların üzerine konkâse domates, soğan, limon dilimleri, maydanoz ve defne yaprağını yerleştirin.
  7. Sana'yı bir tavada eritin. Eritilmiş Sana'yı balıkların üzerinde gezdirin. Limon suyunu da dökün. Tavanın ağzını bir kapak veya alüminyum folyo ile sıkıca kapayıp ağır ateşte 10 dakika pişirin.
  8. Sıcak olarak servis yapın.