Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Elmalı milföy

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Elmalı milföy

Malzemeler

  • 2 adet elma
  • 2 yemek kaşığı Sana
  • Yarım çay bardağı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 adet rulo milföy
  • Süslemek için:
  • Pudra şekeri
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Elmaların kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.
  2. Yayvan bir tencerede Sana'yı kızdırıp, elmaları, renkleri dönene kadar kavurun.
  3. Daha sonra içine, balı, portakal suyunu, kuru üzümü, cevizi, şekeri ilave edip, elmalar ağdalaşana kadar sote edin.
  4. Elmalı harç piştikten sonra ayrı bir tabağa alıp soğutun.
  5. Rulo milföyü, bütün olarak tezgâha serdikten sonra uzun kenarından 1 cm. pay bırakıp bıçak ile yine 1 cm. aralığında kısa şeritler halinde kesin.
  6. Elmalı cevizli harcı hamurun diğer tarafına gelecek şekilde yerleştirip, üzerine şeritler halinde kestiğiniz diğer kenarı kapatıp, kenarlarını iyice sıkıştırın. Böylelikle hamurun üzerindeki kesiklerden elmalı harç gözükecektir.
  7. Aynı işlemi kalan 2. rulo milföy içinde uygulayıp, elmalı milföyleri, yağlanmamış tepsiye dizin.
  8. Milföy hamuru yağlı olduğu için, yumurtayı bir kâsede çırpıp, bir fırça yardımı ile elmalı milföylerin üzerine sürün.
  9. En son olarak üzerlerine tarçın ve esmer şeker serpip, daha önceden 200°C'de ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirip, tepside ılıttıktan sonra servis tabağına alın.