Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Dondurmalı karamelli profiterol

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Dondurmalı karamelli profiterol

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı su
  • 100 gr Sana Klasik
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • ½ paket Carte d’Or Şekerli Vanilin
  • ½ çay kaşığı şeker
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 1 kutu Kaymaklı Carte d’Or Dondurma
  • Üzeri İçin:
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 çorba kaşığı su
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Su ve margarini kaynatın. Yağ eriyince un, şeker, vanilin ve tuzu ekleyip çırpma teliyle hızlıca karıştırın, koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  2. Hamur soğuyunca içine teker teker yumurtaları ekleyip el mikseri ile karıştırın.
  3. Ardından buzdolabında yarım saat beklettikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kaşıkla ceviz büyüklüğünde hamur parçalarını yerleştirin.
  4. Önceden ısıtılmış 200°C’lik fırında önce 18 dakika, sonra ısıyı 140°C’ye düşürüp 30 dakika daha pişirin.
  5. Fırını kapatıp, kapağını açın ve profiteroller iyice kuruyuncaya kadar bekletin.
  6. Profiteroller soğurken, bir tencerede şeker, limon suyu ve suyu karıştırmadan kaynatın.
  7. Karamel altın rengini alınca hemen ateşten alın ve soğuyan profiterolleri karamele bandırıp soğumaya bırakın.
  8. Eğer arzu ederseniz fındık veya Antep fıstığına banarak da farklı bir sunum hazırlayabilirsiniz.
  9. Donan profiterolleri ikiye kesip arasına bir top kaymaklı dondurma koyarak servis edin.