Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Dondurmalı İrmik helvası

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı15 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Dondurmalı İrmik helvası

Malzemeler

  • 525 gr irmik
  • 20 gr çam fıstığı
  • 250 gr Sana Klasik
  • 510 gr toz şeker
  • 490 ml süt
  • Kaymaklı Dondurma Carte d’Or Classic
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. İrmiği, yağı ve fıstığı aynı anda tencereye koyarak hafif ateşte fıstıklar kızıllaşana kadar kavurun. Diğer tarafta süt veya su ile toz şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın.
  2. Kavrulan irmik üzerine şerbeti koyup tencerenin kapağını kapayın ve önce kuvvetli ateşte 2-3 dakika kaynatın.
  3. Sonra orta ateşte 5 dakika ve daha sonra yavaş ateşte 6-7 dakika kadar daha pişirin. Altını söndürün ve kapağın altına havlu peçete koyup demlendirin.
  4. Soğuduktan sonra tatlı kaselerinin içerisine irmik helvanızı bir kaşık yardımı ile yerleştirin, helvanın ortasında dondurma koyabileceğiniz kadar bir yer açın.
  5. Bir top Carte d’Or Classic Kaymaklı dondurmayı helvanın içerisine yerleştirin. Kaşığınızın yardımıyla üzerini düzleştirin.
  6. Kaseyi bir tatlı tabağının üzerine ters çevirerek çıkarın.
  7. Üzerine antep fıstığı dökerek servis edin.