Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Dereotlu peynirli çörekler

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı30 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Dereotlu peynirli çörekler

Malzemeler

  • 200 gr Sana Tereyağ Lezzeti paket (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
  • 4 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • ½ su bardağı süt
  • ½ su bardağı taze kaşar (rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 kahve kaşığı karbonat (silme doldurulmuş)
  • ½ demet dereotu (ayıklanmış –kıyılmış)
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Derin bir kabın içine un ve karbonatı bir süzgec yardımıyla eleyerek alın.
  2. Unun orta kısmını havuz şeklinde açıp kalan tüm malzemeyi ilave edin.
  3. Hamuru yavaşça yoğurup, 8 veya 10 bezeye ayırın. (Hamurun elastikiyetini kaybetmemesi için fazla yoğurmayın.)
  4. Küçük yuvarlak kalıpları Sana Tereyağ Lezzeti ile yağlayın.
  5. Her bir bezeyi avucunuzun içinde hafifçe yuvarlayarak, yağlanmış kalıplara koyun.
  6. Hamurların üzerlerini tam ortadan bıcağın keskin ucuyla artı şeklinde kesin. kesin.
  7. Önceden ısıtılmış 175 C fırında 25-30 dakika pişirin. Fırında çıkardıktan sonra çörekleri kalıpların içinde yaklaşık 10 dakika bekletip,kalıptan çıkarın. Dereotlu peynirli çörekleri sıcak olarak, Sana Tereyağ Lezzeti kase ile servis edin.