Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Çıtır Patlıcanlı Kebap

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı45 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Çıtır Patlıcanlı Kebap

Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 300 g kıyma
  • 2 adet kuru soğan (piyazlık)
  • 2 adet sivri biber (kıyılmış)
  • 2 adet domates (küp küp doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı Sana Kase
  • 2 adet taze soğan (kıyılmış)
  • 3 diş sarımsak (kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 su bardağı et suyu
  • Tuz ve karabiber
  • Yarım demet maydanoz
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Patlıcanları alacalı soyup, bütün bırakın, dörde kestikten sonra bol suda haşlayın. Süzdükten sonra tuzlayıp, mısır ununa bulayın ve bol yağda kızartın.
  2. Kuru soğanları piyazlık doğrayın.
  3. Sarımsakları, taze soğanları, sivri biberleri ayıklayıp, doğrayın.
  4. Domatesleri küp küp kesin. Maydanozu kıyın.
  5. Yayvan bir tencerede Sana Kase kızdıp, kıymayı kavurun.
  6. Kıymalar renk alınca içine kuru soğan, sarımsak, sivri biberleri ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  7. Daha sonra içine doğranmış domatesleri, taze soğanları, kırmızı pul biberi, et suyunu, tuz ve karabiberi ekleyin ve bir taşım pişirin.
  8. Sosu patlıcanların üzerine döküp maydanozla süsleyip servis edin.