Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Çikolatalı kalp pasta

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı20 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 5
recipe image Çikolatalı kalp pasta

Malzemeler

  • 2 adet 18cm çapında yağlanmış ve tabanına toz kakao serpilmiş yuvarlak ve alçak kek kalıbı.
  • 175g sana hamur işi
  • 175g pudra şekeri
  • 150g kendinden kabaran un (veya sade un ve bir miktar kabartma tozu)
  • 25g kakao
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 büyük yumurta
  • Şeker eklenmemiş kayısı reçeli
  • 50g siyah çikolata
  • 15g margarin
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Beyaz çikolata
  • Yenilebilir altın yaprak ve yenilebilir altın tozu
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. 1. Fırını önceden 170ºC dereceye ısıtın.
  2. 2. Margarin, pudra şekeri ve yumurtaları bir kaseye koyun. Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Elektrikli mikserle tüm malzemeleri 2 dakika veya tamamen karışana kadar çırpın.
  3. 3. Karışımı iki kek kalıbına eşit şekilde boşaltın ve düzgün bir şekilde yayın.
  4. 4. 30 dakika fırında pişirin.
  5. 5. Servis tabağına almadan önce 10 dakika soğumaya bırakın.
  6. 6. Kaplama: Krema için gerekli malzemelerin hepsini bir kaseye koyun ve içinde az miktarda kaynar su olan bir tencerenin üstüne yerleştirin (benmari usulü). Eriyene ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın. Soğutun ve kekin üzerine yayın. Sert bir krema oluşacak.
  7. 7. Çikolata Kalpleri: Fırın tepsisine pişirme kağıdını serin. 75 g kırık çikolatayı bir kasenin içine koyun ve içinde kaynar su olan bir tencerenin üstüne yerleştirin (benmari usulü). Çikolatayı karıştırmadan erimesini bekleyin. Çikolata eridikten sonra pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın. Tepeleme tatlı kaşığı erimiş çikolatayı pişirme kağıdı üzerine daire şeklinde yayın. Buzdolabında sertleşmeye bırakın. Soğuduktan sonra kalp şeklinde küçük bir kalıpla çikolatadan kalp şekilleri çıkarın. Artan erimiş çikolatayı kalp şekilli çikolataların altına sürün ve pastanın üzerine yerleştirin.
  8. 8. Altın yaprak ve altın tozuyla süsleyin.