Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Çikolatalı doğum günü kap kekleri

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Çikolatalı doğum günü kap kekleri

Malzemeler

  • a b
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Kek için:
  2. 50 gram kakao
  3. 200 ml süt veya su
  4. 150 gram margarin
  5. 150 gram şeker
  6. 50 gram esmer şeker
  7. 3 büyük yumurta
  8. 100 gram katkısız un
  9. 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  10. 100 gram öğütülmüş badem
  11. 100 gram siyah çikolata (eritilmiş)
  12. 12 damla çikolata/parça çikolata (beyaz veya siyah)
  13. Kap kek kalıpları için biraz margarin ve un
  14. Krema için:
  15. 150 gram krem peynir
  16. 100 gram margarin (oda sıcaklığında)
  17. 150 gram pudra şekeri
  18. 1. Kap kek kalıplarını margarinle yağlayın ve biraz un serpin. Fırını önceden 170 C dereceye ısıtın.
  19. 2. Küçük bir kapta kaynar su veya sütle kakaoyu pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın ve soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
  20. 3. Bir kasede elektrikli mikser veya el mikseriyle margarin ve şekeri yumuşak ve kabarık bir kıvama gelene kadar karıştırın. Daha sonra teker teker yumurtaları ve soğumuş kakao karışımını ekleyin. Un, kabartma tozu ve öğütülmüş bademi de ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpın.
  21. 4. Her bir kap kek kalıbının üçte ikisini karışımla doldurun ve ortalarına damla çikolata/parça çikolata koyup kekleri 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
  22. 5. Bu sırada kremayı hazırlayın: Tüm malzemeleri pürüzsüz ve kremamsı bir kıvam alana kadar karıştırın ve karışımı buzdolabına kaldırın. Kap kekleri fırından çıkardıktan sonra soğumaları için tel bir ızgaranın üzerine çıkartın. Daha sonra üstlerine kremayı sürün ve üzerlerine arzu ederseniz rendelenmiş çikolata veya renkli süslemeler serpiştirin.