Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Çikolatalı Berliner

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 5
recipe image Çikolatalı Berliner

Malzemeler

  • 375 g un
  • 1 tutam tuz
  • 45 g (3 çorba kaşığı) toz şeker
  • 1 paket instant kuru maya
  • 125 ml ılık süt
  • 2 adet yumurta
  • 50 g Sana Hamurişi (eritilmiş)
  • 2 su bardağı kızartmak için sıvı yağ
  • Serpmek için pudra şekeri
  • 160 g (2 paket) sütlü veya bitter çikolata
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Unu, tuzla birlikte karıştırıp bir kaba koyun. Ortasını havuz biçiminde açın. Şekeri serpin. Mayayı serpin.
  2. Ilık sütü mayanın üzerine gezdirip, maya kabarcıklanıncaya kadar bekletin. Yumurtaları ve yağı ilave ederek yoğurup, ele yapışan kıvamda bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bezle örtüp, ılık bir ortamda biraz kabarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika bekletin.
  3. Elinizi hafifçe eritilmiş Sana'yla yağlayın. Hamuru 12 parçaya ayırın. Yuvarlayın ve bir tepsiye dizin. Üzerlerini tekrar nemli bezle örterek 30 dakika daha mayalandırın.
  4. Sıvı yağı bir kızartma tenceresinde kızdırın. Hazırladığınız hamurları kızgın derin yağa atıp her tarafı altın sarısı renk alıncaya kadar (yaklaşık 3'er dk.) kızartın. Bir kevgirle süzdürerek yağdan alın. Üzerine kâğıt havlu serilmiş bir tepsiye çıkararak fazla yağlarının süzülmesini bekleyin. Soğumaya bırakın.
  5. Küçük bir tencere ve onun ağzına oturabilecek ısıya dayanıklı bir kap seçin. Tencerenin 1/3'üne su koyup kaynatın. Ateşi kısın ve diğer kabı tencerenin ağzına oturtun. İçine çikolataları kırın. Ara sıra karıştırarak eritin.
  6. Berliner'lerin üzerine, bir tel süzgeçten hafifçe pudra şekeri serpin. Sonra üstlerini eritilmiş çikolataya batırın. En üstüne renkli süs şekerleri, fındık, fıstık veya badem serpiştirin. Üst kaplaması donunca servis edin.