Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Cevizli Soğanlı Topaklar

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı35 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 8
recipe image Cevizli Soğanlı Topaklar

Malzemeler

  • 1 ölçü kıyır poğaça hamuru
  • 30 g Sana Hamurişi
  • 225 g (1 iri boy) soğan (piyaz doğranmış)
  • 50 g ceviz içi (iri kırılmış)
  • 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 adet yumurta sarısı (az suyla çırpılmış)
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Temel tariflerdeki kıyır poğaça hamurunu hazırlayın.
  2. Fırınınızı 180ºC'ye getirip ısıtın.
  3. Sana'yı bir tencerede kızdırın.
  4. Soğanı ilave edin. Soğanlar iyice yumuşayıp kahverengileşinceye kadar kısık ateşte kavurun. Pul biberi ilave edip soğumaya bırakın.
  5. Poğaça hamurunun içine soğanı, ceviz içini ve pul biberi ilave edip eşitçe hamura dağılmasını sağlayın. Hamuru elinizle 20 eşit parçaya bölüp yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sürüp, arzu ederseniz pul biber serpin.
  6. Sıcak fırında üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Fırından alıp sıcak veya ılık olarak servis edin.