Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Cevizli muzlu kurabiye

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı45 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Cevizli muzlu kurabiye

Malzemeler

  • 175g Sana
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet muz
  • 175g esmer şeker
  • 175g un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 100g yulaf
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • ½ su bardağı hindistan cevizi
  • ½ su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Kurabiyenin hamuru için gerekli bütün malzemeleri yarım saat önceden buzdolabından çıkarın. İlk önce derin bir kâseye yumurtaları kırıp, üzerine esmer şekeri, hindistan cevizi, yulafı, kabartma tozunu, tarçını, oda sıcaklığında bekletip parçalara kestiğiniz Sana'yı, unu ve damla çikolataları ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hamurun kıvamı ele yapışacak gibi olsun.
  2. Sana ile yağladığınız tepsiyi iki kaşık yardımıyla harçtan alıp şekilsiz olarak tepsiye koyun.
  3. Kabuğunu soyduğunuz muzların kararmaması için üzerlerine limon sürün. En son olarak muzları dilimleyip kurabiyelerin içine bir adet muz dilimini batırın.
  4. Kurabiyeleri önceden 185°C'de ısıttığınız fırında pembeleşinceye kadar 15-20 dakika pişirin.
  5. Pişen kurabiyeleri tepside 10 dakika soğuttuktan sonra servis tabağına alın. Kurabiyeleri fırından çıkarır çıkarmaz tepsiden çıkarmaya çalışırsanız kurabiyeler kırılabilir, dikkat edin.
Kurabiyelerin kıtır olmasını isterseniz fırında 5 dakika daha fazla tutup.