Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bulgurlu Yeşil Mercimek

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 5
recipe image Bulgurlu Yeşil Mercimek

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı Sana
  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • ½ su bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 3 su bardağı et suyu
  • Tuz ve karabiber
  • Sosu İçin:
  • 3 yemek kaşığı Sana Kase
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Bir gece önceden ıslattığınız yeşil mercimekleri, tuz eklemeden haşlayın.
  2. Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  3. Bulguru ayıklayıp yıkayın.
  4. Yayvan bir tencerede Sana yağını kızdırıp içine yemeklik kuru soğanı ilave edip, pembeleşinceye kadar kavurun. Soğan pembeleşince içine yıkanmış bulguru ilave edip, kavurun. Salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar pişirin.
  5. Salça piştikten sonra içine haşlanmış mercimeği, naneyi, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Et suyunu ekleyip bir taşım kaynatın. Kaynarken oluşan köpükleri kaşık ile toplayın.
  6. Küçük bir tavada Sana Kase eritin, üzerine kırmızı pul biberi ekleyip kavurun.
  7. Bulgurlu yeşil mercimeği servis tabağına alıp, üzerine sosu gezdirip, sıcak olarak servis edin.