Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Biberli Ezogelin Çorbası

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı25 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Biberli Ezogelin Çorbası

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı Sana Klasik
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • ½ su bardağı bulgur
  • ½ su bardağı pirinç
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet domates
  • 8 su bardağı et suyu
  • ½ kutu Sana Kase
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz ve karabiber
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  2. Havucun kabuğunu kazıyıp rendeleyin.
  3. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
  4. Derin bir tencerede Sana Klasik kızdırıp içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edin. Soğanlar pembeleşinceye kadar Sana Kase tereyağlı margarin ile kavurarak pişirin.
  5. Soğanlar pembeleşince içine doğranmış domatesleri koyup domatesler yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin.
  6. Domatesler yumuşayınca içine salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar pişirin.
  7. Daha sonra rende havucu, yıkanmış pirinci, bulguru ve kırmızı mercimeği ilave edip karıştırın.
  8. En son olarak içine Sana Ekmeküstü'nü, ½ tatlı kaşığı kuru naneyi, 1 tatlı kaşığı kekiği, et suyunu, tuz ve karabiberi koyup karıştırın, bir taşım pişirip servis tabağına alın. Sonrasında kuru naneyle süsleyerek servis yapın.