Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Biberli cevizli simit

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı45 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Biberli cevizli simit

Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 100g Sana
  • 1 su bardağı ılık su
  • Aldığı kadar un (3-4 su bardağı)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 3 yemek kaşığı su
  • Yeterince susam
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. İnstant mayayı, şekeri ve tuzu bir kaba alıyoruz. Üzerine ılık suyu ekleyip karıştırıyoruz Sana yağı ekliyoruz. Unu yavaş yavaş ekleyip yoğuruyoruz. Ben 4 su bardağından biraz fazla un kullandım. Kolay yoğurulan bir hamur oluyor poğaça hamuru gibi yumuşak olmuyor. Mayalanmaya bırakıyoruz ama çok yumuşak olmadığı için fazla kabarmasını beklemeyin.
  2. Hamurumuz mayalanınca bir tabağa pekmezle suyu karıştırıyoruz. Başka bir tabağa da simitlik susamı koyuyoruz. Hamurdan parçalar koparıyoruz. Ben büyüklü küçüklü yaptım siz hepsini aynı ölçüde yapabilirsiniz. Küçük bezelerin ikisini alıyoruz. Elimizle oklava çevirir gibi yapıyoruz ve hamuru uzatıyoruz. Uçlarını birleştiriyoruz. Birbirinin etrafında dolayarak burgu yapıyoruz uçlarını birleştiriyoruz. Önce pekmezli suya sonra susama bulayıp fırın tepsisine koyuyoruz. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi yapıyoruz. 180 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.