Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bezelyeli Bulgur Pilavı

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı30 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Bezelyeli Bulgur Pilavı

Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 buçuk su bardağı bezelye
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı Sana Kase
  • Yarım su bardağı mısır
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 adet sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz ve karabiber
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
  2. Sivri biberlerin tohumlarını çıkartıp, doğrayın, sarımsakları kıyın.
  3. Bulguru ayıkladıktan sonra bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar yıkayın.
  4. Dereotunu kıyın.
  5. Yayvan bir tencerede Sana Kase kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, pembeleşinceye kadar kavurun.
  6. Daha sonra içine bulguru, kıyılmış sivri biberleri, kıyılmış sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin.
  7. En son olarak içine mısırı, bezelyeyi, kuru naneyi, dereotunu, tuz ve karabiberi ve tavuk suyunu ilave edip, bulgurlar göz göz oluncaya kadar tencerenin kapağını açmadan pişirin.
  8. Demlenen bulgur pilavını sıcak olarak servis edin.