Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Beşamel soslu mantar

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı15 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Beşamel soslu mantar

Malzemeler

  • 600 gr sapları çıkarılmış büyük Mantar
  • 1 paket Knorr Tatlı Kırmızı Biberli Maydanozlu Salata Sosu
  • Becel Zeytinyağlı Sıvı Margarin
  • 1 adet (ufak şekilde doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (doğranmış)
  • 250 gr ıspanak (kaynar suda haşlanıp fazla suyu sıkılmış)
  • 400 gr az yağlı keçi peyniri
  • 1 paket Knorr Beşamel Sos
  • 3 su bardağı süt
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Tencerenin içine 3 su bardağı soğuk sütü ve 1 paket Knorr Beşamel Sosu’nu ilave edin. Sosu kaynayana kadar karıştırın.
  2. Sos kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 5 dakika boyunca ara sıra karıştırarak pişirin.
  3. Soğanları ve sarımsağı az yağ ile pişirin, mantarların saplarını çıkartıp soğanların piştiği tavaya ekleyin.
  4. Ispanakları kabaca doğrayıp soğan ve mantar karışımına ilave edin.
  5. Isıya dayanıklı bir fırın kabına aldığınız mantarların üzerine hazırladığınız beşamel sosu döküp rendelenmiş kaşarı ilave edin.
  6. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis edin.
  7. Afiyet olsun...