Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bavyera usulü elmalı turta

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Bavyera usulü elmalı turta

Malzemeler

  • 0,5 fincan sana hamur işi
  • 0,5 fincan beyaz şeker
  • 0,5 tatlı kaşığı vanilya esansı
  • 1 fincan çok amaçlı un
  • 1 paket krem peynir
  • 0,5 fincan beyaz şeker
  • 1 yumurta
  • 0,5 tatlı kaşığı vanilya esansı
  • 6 elma - soyulmuş, çekirdeği çıkarılmış ve ince dilimlenmiş
  • 0,5 fincan beyaz şeker
  • 0,5 tatlı kaşığı öğütülmüş tarçın
  • 0,25 fincan doğranmış badem
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. 1. Fırınınızı önceden 230 C dereceye ısıtın.
  2. 2. Margarin, 1/3 fincan şeker, vanilya ve unu krema kıvamına gelene kadar çırpın. Hamuru 22 cm'lik kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yerleştirin. Bir kenara koyun.
  3. 3. Orta boy bir kasede krem peynirle 1/4 fincan şekeri çırpın. Yumurta ve vanilyayı da ekleyin. Peynir karışımını hamurun üzerine yerleştirin.
  4. 4. 1/3 fincan şekerle 1/2 tatlı kaşığı tarçını karıştırın. Dilimlenmiş elmalarla şeker karışımını karıştırın ve peynir kremasının üzerine yerleştirin.
  5. 5. 10 dakika fırınlayın. Fırının ısısını 200 C dereceye düşürün ve 25 dakika fırınlayın.
  6. 6. Turtanın üzerine bademleri serpin. Bademler hafifçe kahverengileşinceye ve elmalar yumuşayıncaya kadar fırınlamaya devam edin.
  7. 7. Fırın kabından çıkarmadan önce soğumaya bırakın.