Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ballı-muzlu pastalar

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 5
recipe image Ballı-muzlu pastalar

Malzemeler

  • a b
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. 185 gram margarin
  2. 130 gram şeker
  3. 4 yemek kaşığı bal
  4. 2 yumurta
  5. 190 gram elenmiş un
  6. 1 çay kaşığı kabartma tozu
  7. 2 adet muz
  8. 250 ml krema
  9. 1 yemek kaşığı şeker
  10. Pastanın üzerine sürmek için bal
  11. 1. Margarini, şekeri ve balı kabarıklaşıncaya dek en az 4 dakika boyunca karıştırın. Yumurtaları ard arda ekleyin ve iyice karıştırın.
  12. 2. Unu ve kabartma tozunu birleştirin ardından margarin karışımına ekleyin. Bir muzu küp şeklinde doğrayın ve karışıma ekleyerek karıştırın.
  13. 3. Çörek kalıplarını yağlayın and karışımı kalıplara eşit bir şekilde paylaştırın. Öncede 160°C'ye ısıtılmış olan fırında pastayı 18 - 20 dakika süresince pişirin. Soğumaya bırakın ve daha sonra kekleri kalıplarından çıkarın.
  14. 4. Kremayı bir yemek kaşığı şekerle katılaşıncaya kadar çırpın. Diğer muzları dilimleyin. Çırpılmış olan kremayı her bir pastaya yayın ve muz dilimleriyle süsleyin. Son olarak, pastanın üzerine biraz bal serpiştirin.