Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Balkabağı keki

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 5
recipe image Balkabağı keki

Malzemeler

  • 0,5 kabak veya or balkabağı ezmesi
  • 270g maya
  • 0,5 çay kaşığı tarçın
  • 0,25 çay kaşığı zencefil tozu
  • Bir tutam öğütülmüş karanfil
  • 0,5 çay kaşığı tuz
  • 160g margarin
  • 320g yumuşak esmer şeker
  • 160ml yayıkaltı sütü
  • 2 büyük yumurta
  • 1 vanilya çekirdeği tohumu
  • 300g krem peynir
  • 70g margarin
  • 500g pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
  • Antep fıstığı
  • Büyük Delikli kek kalıbı
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. 1. Fırını önceden 220 °C'ye ısıtın. Kabağın yarısını fıstık yağıyla ovalayın, folyo ile sarın ve bir saat boyunca fırında kavurun. Piştiğinde, kabağın kabuğunu soyun ve soğumaya bırakın. 330g'lık kavrulmuş kabağı, yumuşak püre haline getirin ve kek harcı için kenara koyun.
  2. 2. Fırın sıcaklığını 180°C'ye düşürün.
  3. 3. Unu, tarçın, zencefil, karanfil ve tuzla karıştırın.
  4. 4. Hafifçe, margarini şekerle çırpın. Yumurtaları birer birer ardından vanilyayı çırpın.
  5. 5. Kabak püresine karıştırın. Unun yarısını, yayıkaltı suyuyla, yarısını da sütle çırpın.
  6. 6. Delikli tavayı yağlayın ve harcı tavaya oturtun. Keki, 30 dakikalığına pişirin.
  7. 7. Yavaşça tavada soğumasına izin verin ve naizk biçimde tavadan çıkarın. Rafta soğumasına izin verin.
  8. 8. Krem peyniri, margarin, pudra şekeri ve akçaağaç şurubuyla birlikte mikserle çırparak krem peynir kaplamasını hazırlayın.
  9. 9. Antep fıstıklarını kavurun ve bir bıçakla kesin.
  10. 10. Krem peynir kaplamasını keke sürün ve fındıkları üstüne serpin.