Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Baharatlı Tavuk Fırın

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Baharatlı Tavuk Fırın

Malzemeler

  • 4 adet tavuk göğsü
  • 4 adet tavuk kalça
  • 4 yemek kaşığı Sıvı Sana
  • 2 adet kabak
  • 2 adet kırmızı soğan
  • 2 adet havuç
  • 10 adet mantar
  • 4 adet taze soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz ve karabiber
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Havucun ve kabağın kabuklarını soyduktan sonra ortadan dörde kesip kalın şeritler halinde doğrayın.
  2. Mantarları yıkayıp, dörde bölün.
  3. Taze soğanları ve sivri biberleri ayıklayıp ince ince kıyın.
  4. Sarımsak ve kırmızı soğanların kabuklarını soyduktan sonra piyazlık doğrayın.
  5. Yayvan bir tavada 2 yemek kaşığı Sana'yı kızdırıp, tavuk etlerinin her iki yüzüne de renk verdirin.
  6. Renk alan tavukları ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın.
  7. Aynı tavada kalan 2 yemek kaşığı Sana'yı kızdırıp, içine doğranmış kırmızı soğan, sarımsak, taze soğan ve sivri biberleri ilave edip kavurun.
  8. Daha sonra doğranmış mantarları ve sirkeyi ilave edip, mantarlar suyunu çekinceye kadar kavurun. Mantarlar suyunu çekince unu ilave edip, unun kokusu gidene kadar kavurun. En son olarak tuz, karabiber ve tavuk suyunu ekleyip, bir taşım kaynatın.
  9. Fırın kabının içine koyduğunuz tavukların üzerine doğranmış kabak ve havuçları, sote edilmiş sebzeleri ve kekiği koyup, daha önceden 200°C'de ısıtılmış fırında 30 dakika pişirip sıcak olarak servis edin.