Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Baharatlı Nohut Çorbası

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı35 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 5
recipe image Baharatlı Nohut Çorbası

Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı Sana
  • 1 su bardağı kuskus makarna
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
  • 8 su bardağı tavuk suyu
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın 1 su bardağı kuru nohudu ayıklayıp, bir gece önceden ıslatın. Islattığınız su ile tuz eklemeden haşlayıp, suyunu süzün.
  2. Derin bir tencerede Sana yağını kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanı, kıyılmış sarımsağı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince içine salçayı ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Salça kavrulduktan sonra içine haşlanmış nohutu, tavuk suyunu, biberiyeyi, tuz ve karabiberi ilave edip kavurun.
  3. Çorba kaynamaya başlayınca içine kuskus makarnaları ilave edip, makarnalar yumuşayıncaya kadar bir taşım kaynatın. Pişen çorbayı servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin.