Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Baba Tatlısı

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı40 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 10
recipe image Baba Tatlısı

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 120 g toz şeker
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 150 g un
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 40 g Sana paket
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Şerbeti için derin bir tencereye şekeri, suyu ve birkaç limon damlasını ekleyin kaynatın. Pişen şerbeti soğutun.
  2. Sana’yı eritip soğumaya bırakın.
  3. Bir limon kabuğunu rendeleyin. Yumurtaları derin bir kaba kırıp çırpma teli ile çırpın. Toz şekeri ilave edip çırpmaya devam edin.
  4. Şeker ve yumurta iyice karışınca sütü ilave edip karıştırın.
  5. Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
  6. Eritilmiş Sana’yı katın.
  7. Limon kabuğu rendesini ve vanilyayı ilave edin. Yayvan bir kek kalıbının içine boşaltın. Kek kalıbınız yoksa tepsi veya fırına dayanıklı bir kapta pişirebilirsiniz.