Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Arpacık Soğanlı Brokoli

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı
  • PorsiyonKaç kişilik 5
recipe image Arpacık Soğanlı Brokoli

Malzemeler

  • 250 gram arpacık soğan
  • 1 kg brokoli
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 4 yemek kaşığı sıvı Sana
  • 4 adet taze soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu
  • 2 su bardağı et suyu
  • Tuz ve karabiber
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Brokolilerin uzun saplarını biraz kesip çiçekleri ayırın.
  2. Arpacık soğanların kabuklarını soyup bütün olarak bırakın.
  3. Sarımsakların kabuklarını soyup ince ince doğrayın.
  4. Taze soğanları ayıklayıp kıyın.
  5. Dereotunu ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince kıyın.
  6. Yayvan bir tencerede Sıvı Sana’yı kızdırıp, içine arpacık soğanları ve sarımsakları ekleyip arpacık soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  7. Daha sonra içine haşlanmış nohutu, kıyılmış taze soğanları ve tuz ve karabiberi ekleyip kavurun.
  8. En son brokolileri ve et suyunu ekleyip bir taşım kaynatın.
  9. Servis tabağına alıp üzerini kıyılmış dereotu ile süsleyip, sıcak olarak servis edin.