Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Anne Kurabiyesi

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı30 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 8
recipe image Anne Kurabiyesi

Malzemeler

  • 250 gram Sana Hamurişi (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta (birinin akı üzerine)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 su bardağı un
  • 1 portakalın kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Üzeri için;
  • 1 yumurta akı
  • 1 kase toz şeker
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Sana Hamurişi ve diğer malzemeleri geniş bir kapta, yumuşak ve ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve eliniz ile yuvarlak şekil verin
  3. Şekillendirdiğiniz kurabiyenin üst kısmını önce yumurta akına daha sonra toz şekere bulayın.
  4. Fırın kağıdı serili tepsiye aralıklarla dizin.
  5. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
  6. Afiyet Olsun