Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ali Nazik Tarifi

  • Pişirme süresi
  • Hazırlık zamanı25 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Ali Nazik Tarifi

Malzemeler

  • 300 gr. Kıyma
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1-2 yemek kaşığı salça
  • isteğe göre maydanoz
  • 2 yemek kaşığı Sana Klasik
  • Servisi için:
  • T
  • 2 diş sarımsak
  • 300 gr.yoğurt
  • 500 gr.közlenmiş patlıcan (konserve)
  • Sosu için:
  • biber salçası
  • 2 yemek kaşığı Sana Klasik
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. 1. Soğanı yemeklik doğrayın.
  2. Biberin çekirdeklerini çıkarın ve ince ince doğrayın.
  3. 2. 2 yemek kaşığı Sana Klasik’i tavaya alın ve eritin. Soğanı ve biberi yumuşayıncay akadar soteleyin.
  4. 3. Kıymayı ilave ederek orta ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  5. 4. Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve közlenmiş patlıcanı karıştırın.
  6. 5. Salça ve tereyağını 2-3 dk.kavurarak ocaktan alın.
  7. 6. Sarımsaklı,patlıcan ve yoğury karışımını servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız kıymalı karışımı yayın ve üzerine salçalı sosu gezdirerek servis yapın.