Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Yulaflı Et Schnitzel

  • Pişirme süresi10 dk
  • Hazırlık zamanı1 saat 30 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 4
recipe image Yulaflı Et Schnitzel

Malzemeler

  • 4 dilim antrikot
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı yulaf
  • tuz
  • karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 120 gr SANA Tereyağı Lezzeti
  • ince kıyılmış maydanoz
  • ince kıyılmış dereotu
  • ince kıyılmış biberiye
  • 2 diş sarımsak
  • tuz
  • beyaz toz biber
  • 1 paket krema
  • 60 gr SANA Tereyağı Lezzeti
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • ½ limon suyu
  • tuz
  • karabiber
  • 2 diş sarımsak
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Antrikotları kasapta 1,5 cm inceliğinde dövdürün. Bu işlemi evde yapmak isterseniz etinizi streç filme sarın ve büyük bir bıçağın sapı ile vura vura inceltin.
  2. Etleri tuz, karabiber, sarımsak püresi ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile ovarak buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
  3. SANA Tereyağı Lezzeti’ni oda sıcaklığına getirerek bir kaseye alın, içine tuz,beyaz toz biber, ezilmiş sarımsak ve ince kıydığınız taze baharatları ekleyerek karıştırın. Otlu yağınızı bir streç filme transfer ederek silindir biçimde sarın ve buzdolabında soğumaya bırakın.
  4. Kremayı bir tavaya alın ve kaynatmaya başlayın. İnce doğranmış sarımsak, tuz, hardal ve karabiber ilave edin. Sos koyulaşmaya başladığında ocağın altını kapatarak SANA Tereyağı Lezzeti ve limon suyunu ilave ederek karıştırın.
  5. Dolaptan çıkardığınız antrikotları önce una, ardından yumurtaya ve son olarak yulafla karışık galeta ununa bulayın.
  6. Bir tavaya SANA Tereyağı Lezzeti’ni alın ve eritin. Erimiş yağın içinde, orta harlı ateşte schitzelin her iki yüzü de altın sarısı renk alana dek pişirin..
  7. Schnitzeli bir servis tabağına alın. Üzerine hardallı sostan 1 yemek kaşığı dökün. Son olarak otlu yağdan bir dilim keserek sosun üzerine yerleştirin. İnce limon dilimleri ve arzuya göre haşlanmış bebek patates veya salata ile servis edin.