Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Perde Pilavı
1 saat 40 dk
Hazırlık zamanı1 saat
PorsiyonKaç kişilik 8
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı SANA Tereyağı Lezzeti
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yarım çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı kabuğu soyulmuş badem
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı tavuk suyu
5 adet tavuk baget
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1 adet havuç
2 adet defne yaprağı
1 tutam tane karabiber
2 dal kereviz yaprağı
HAMURU İÇİN
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Talimatlar
TAVUK SUYU
Soğanı ve havucu 4 parçaya bölün.
4 adet tavuk bageti, soğanı, havucu, sarımsağı, tane karabiberi, defne ve kereviz yapraklarını bir tencereye koyarak üzerini 3 parmak aşacak kadar soğuk su ekleyerek orta ateşte 45 dakika haşlayın.