Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Perde Pilavı

  • Pişirme süresi40 dk
  • Hazırlık zamanı1 saat 0 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 8
recipe image Perde Pilavı

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 çorba kaşığı SANA Tereyağı Lezzeti
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • 1 çay bardağı kabuğu soyulmuş badem
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 5 adet tavuk baget
  • 1 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 tutam tane karabiber
  • 2 dal kereviz yaprağı
  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Pirinci sıcak suya koyarak su soğuyana kadar bekletin ve süzüp sudan geçirin.
  2. Pilavı pişireceğiniz tencereye SANA Tereyağı Lezzeti'ni koyun.
  3. Eriyen yağa dolmalık fıstığı ve kabuğunu ayırdığınız bademlerin yarısını ekleyip kavurun.
  4. Sonra güzelce yıkadığınız pirinci de ekleyip beraber kavurun.
  5. Yıkadığınız kuş üzümlerini, tuzunu ve karabiberini ekleyin.
  6. Tavuk suyundan 3 bardak ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin.
  7. Ateşten alıp tencere ve kapak arasına bir havlu koyarak demlenmeye bırakın.
  8. Soğanı ve havucu 4 parçaya bölün.
  9. 4 adet tavuk bageti, soğanı, havucu, sarımsağı, tane karabiberi, defne ve kereviz yapraklarını bir tencereye koyarak üzerini 3 parmak aşacak kadar soğuk su ekleyerek orta ateşte 45 dakika haşlayın.
  10. Haşlama suyunu süzerek bir tencereye ayrın.
  11. Tavukları soğumaya bırakın.
  12. Soğuyan tavukların etlerini kemiklerinden ayırarak tiftikleyin.
  13. Yumurta, yoğurt, kabartma tozu ve unu karıştırın.
  14. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar azar azar un ekleyerek yoğurun.
  15. Un serptiğiniz masanın üstünde merdane ile çok ince olmayacak şekilde hamuru açın.
  16. Kek kalıbınızı SANA Tereyağı Lezzeti ile iyice yağlayın.
  17. Kalıbın en altına kalan bademleri dizin.
  18. Açtığınız hamurla (bir kısmı üzerini kapatmak üzere kalıbın dışında bırakarak) yavaşça kalıbın içini kaplayın.
  19. Pilava tiftiklediğiniz tavuk etlerini ekleyin, karıştırın ve hamurla kaplı kalıba dökün.
  20. Hamurun dışarıda kalan kısımlarla pilavın üzerini tamamen kapatın
  21. Bir kürdan yardımıyla üstüne delikler açın.
  22. 180 derecelik ısınmış fırında hamurun üzeri kızarana kadar pişirin.
  23. Biraz soğumasını bekleyin ve servis tabağına ters çevirip kalıptan çıkartın.