Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Perde Pilavı
1 saat 40 dk
Hazırlık zamanı1 saat
PorsiyonKaç kişilik 8
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı SANA Tereyağı Lezzeti
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yarım çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı kabuğu soyulmuş badem
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı tavuk suyu
5 adet tavuk baget
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1 adet havuç
2 adet defne yaprağı
1 tutam tane karabiber
2 dal kereviz yaprağı
HAMURU İÇİN
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Talimatlar
TAVUK SUYU
Soğanı ve havucu 4 parçaya bölün.
4 adet tavuk bageti, soğanı, havucu, sarımsağı, tane karabiberi, defne ve kereviz yapraklarını bir tencereye koyarak üzerini 3 parmak aşacak kadar soğuk su ekleyerek orta ateşte 45 dakika haşlayın.