Perde Pilavı
Hazırlık zamanı1 saat 0 dk
PorsiyonKaç kişilik 8

Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 4 çorba kaşığı SANA Tereyağı Lezzeti
- 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
- 1 çay bardağı kabuğu soyulmuş badem
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 5 adet tavuk baget
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 2 adet defne yaprağı
- 1 tutam tane karabiber
- 2 dal kereviz yaprağı
- 1 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Talimatlar
- Pirinci sıcak suya koyarak su soğuyana kadar bekletin ve süzüp sudan geçirin.
- Pilavı pişireceğiniz tencereye SANA Tereyağı Lezzeti'ni koyun.
- Eriyen yağa dolmalık fıstığı ve kabuğunu ayırdığınız bademlerin yarısını ekleyip kavurun.
- Sonra güzelce yıkadığınız pirinci de ekleyip beraber kavurun.
- Yıkadığınız kuş üzümlerini, tuzunu ve karabiberini ekleyin.
- Tavuk suyundan 3 bardak ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin.
- Ateşten alıp tencere ve kapak arasına bir havlu koyarak demlenmeye bırakın.
- Soğanı ve havucu 4 parçaya bölün.
- 4 adet tavuk bageti, soğanı, havucu, sarımsağı, tane karabiberi, defne ve kereviz yapraklarını bir tencereye koyarak üzerini 3 parmak aşacak kadar soğuk su ekleyerek orta ateşte 45 dakika haşlayın.
- Haşlama suyunu süzerek bir tencereye ayrın.
- Tavukları soğumaya bırakın.
- Soğuyan tavukların etlerini kemiklerinden ayırarak tiftikleyin.
- Yumurta, yoğurt, kabartma tozu ve unu karıştırın.
- Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar azar azar un ekleyerek yoğurun.
- Un serptiğiniz masanın üstünde merdane ile çok ince olmayacak şekilde hamuru açın.
- Kek kalıbınızı SANA Tereyağı Lezzeti ile iyice yağlayın.
- Kalıbın en altına kalan bademleri dizin.
- Açtığınız hamurla (bir kısmı üzerini kapatmak üzere kalıbın dışında bırakarak) yavaşça kalıbın içini kaplayın.
- Pilava tiftiklediğiniz tavuk etlerini ekleyin, karıştırın ve hamurla kaplı kalıba dökün.
- Hamurun dışarıda kalan kısımlarla pilavın üzerini tamamen kapatın
- Bir kürdan yardımıyla üstüne delikler açın.
- 180 derecelik ısınmış fırında hamurun üzeri kızarana kadar pişirin.
- Biraz soğumasını bekleyin ve servis tabağına ters çevirip kalıptan çıkartın.