use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Sürpriz Ekmek

  • 6 saat 35 dk
  • Hazırlık zamanı6 saat
  • 12
recipe image Sürpriz Ekmek

Malzemeler

HAMUR İÇİN
  • 750 gr un
  • 250 gr çavdar unu
  • 20 gr yaş maya
  • 20 gr tuz
  • 20 gr SANA Ekmeküstü
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 5 gr toz şeker
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 600 gr ılık su
SANDVİÇLER İÇİN
  • Birer adet kabak, patlıcan ve kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • Toz fesleğen
  • Tuz, karabiber
  • 1 yemek kaşığı SANA Ekmeküstü
  • 1 adet büyük domates
  • 2 adet salatalık
  • Dilimlenmiş kaşar peyniri
  • Dilimlenmiş beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytin ezmesi
  • 3 yemek kaşığı SANA Ekmeküstü

      Talimatlar

      1. Yaş maya, tuz, süt ve şekeri bir kapta karıştırın. Maya aktifleşene kadar bekleyin.
      2. Bir büyük kase içine elenmiş un, çavdar unu, eritilmiş SANA Ekmeküstü, su ve aktifleşen mayayı ilave edin.
      3. Son olarak kabartma tozunu ilave edin ve hamur ele yapışmayana kadar yoğurun.
      4. Hamurun üzerini nemli bir bez ile kapatarak, 1 saat mayalanmaya bırakın.
      5. Mayalanan hamuru tekrar mutfak tezgahına alarak, çok az un ile yoğurun.
      6. 26 santimlik kelepçeli kek kalıbının içini yağlı kağıt ile kaplayın. Ekmek hamurunu kalıbın içine yerleştirin ve 30 dakika daha mayalanmaya bırakın.
      7. Hamurun üzerine ufak kesikler atın.
      8. 220 C derece fırında 25 dakika pişirdikten sonra ısıyı 200 C dereceye ayarlayarak 10 dakika daha pişirin ve ekmeği soğumaya bırakın.
      9. Ekmeğin üzerini 3 santim kalınlığında enlemesine kesin. Kestiğiniz kısmı kapak olarak kullanacaksınız.
      10. Ekmeğin iç kısmını kenarlardan birer santimlik boşluklar bırakarak tabanına dek oyun ve ekmeğin dış kabuğunu kesmeden çıkartın. Oyma işlemi için esnek ve uzun bir bıçak kullanın.
      11. Çıkardığınız silindiri enlemesine 6 eşit parçaya bölün, ardından 4 veya 8 adet üçgen dilimleyin. Küçük sandviçler yapmak istiyorsanız 8’e bölün.
      12. Not: Pişen ekmeği 24 saat soğuk fırında bekletip bayatlamasını sağlamak, içinin oyulmasını kolaylaştıracaktır.
      SANDVİÇ MALZEMESİNİN HAZIRLANIŞI
      1. Sebzeleri ortadan ikiye bölün ve boylamasına dilimleyin. Bir tavada SANA Ekmeküstü’nü eritin, sebzeleri ve sarımsağı, tuz, karabiber ve fesleğenle soteleyin.
      2. Üçgen ekmek dilimlerini üçer kat olacak şekilde dizin. Katlar arasına SANA Ekmeküstü sürün. Her bir üçgeni farklı farklı malzemeler ile doldurun. Kaşar peynirli, beyaz peynirli ve sebzeli sandviçler elde edeceksiniz. Bir kısmına salça, bir kısmına zeytin ezmesi sürerek farklı lezzetler yakalayabilirsiniz.
      3. Sandviçleri tekrar oymuş olduğunuz ekmeğin içine dizin. Kapağını üzerine kapatarak bütün bir ekmek gibi servis edin. Kapağı açtığınızda misafirlerinizi sürpriz sandviçler bekliyor olacak.