Manda Sütlü Kazandibi
- 4 saat 0 dk
Hazırlık zamanı2 saat 30 dk
PorsiyonKaç kişilik 6

Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 lt manda sütü
- 3 yemek kaşığı SANA Klasik
- 250 gr pirinç unu
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Pudra şekeri
- Tarçın
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Talimatlar
- Tavuk göğsünü suda haşlayın.
- Haşlanan tavuk ılıklaşınca farklı bir kaseye alın ve üzerine soğuk içme suyu koyun.
- Toplamda 1- 1.5 saat boyunca, suyu 2-3 kez değiştirerek tavuğun kokusundan arınmasını sağlayın.
- Tavuğun suyunu süzün ve ince ince tiftikleyin.
- Tiftiklenmiş hali ile 5-6 dakika daha soğuk suda bekletin.
- Tencereye koyduğunuz sütün altını açın, kaynama noktasına getirin ve kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
- Pirinç ununu bir kaseye alıp çerisine biraz su ilave edin ve topaklaşmasını önlemek için çırpın.
- Tavukları havanda iyice ezin. Bu işlemi, arzu ederseniz mutfak robotu ile de yapabilirsiniz.
- Birkaç kepçe sütü pirinç ununun içerisine aktarın ve güzelce karıştırın. Bu işlem, pirinç ununun topaklanmasını engelleyecektir.
- Pirinç ununu tencerenin içine aktarın ve SANA Klasik ilave edin. Ardından şekeri ekleyin.
- Ezilen tavukları da ekleyip malzemeleri güzelce karıştırın.
- Tencereyi tezgaha alın ve malzemeleri blender’dan geçirin.
- Tencereyi tekrar ocağa alın ve altını kısık ateşte açıp, tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
- Borcamın altına bolca pudra şekeri ve tarçın serpin.
- Pudra şekerini serptikten sonra, bir çatalla üzerinden geçerek eşit bir şekilde yayılmasını sağlayın.
- Bu aşamada, mutlaka kenarlarına da gelmesine özen gösterin.
- Yaklaşık 2 parmak yüksekliğe gelecek şekilde muhallebiyi borcamın içerisine aktarın.
- Borcamı ocağın üzerine alın ve orta ateşte altını açın. Şekerin eriyip renk değiştirdiğini görünce ateşi kısın.
- Altını kontrol ederek ve kabı çevirerek şekeri yakın. Tamamı yandığında ocaktan alın.
- Bir bıçak yardımıyla, üç şerit olacak şekilde kesin.
- Bir spatulayı hafifçe ıslattıktan sonra, kenardan girin ve dilimleri rulo haline getirip servis tabağına alın. Üzerine tarçın serprek servis edin.