use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Yassı Kadayıf Tatlısı

  • 55 dk
  • Hazırlık zamanı40 dk
  • 6
recipe image Yassı Kadayıf Tatlısı

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 60 gr Sana Klasik
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 350 gr un
  • 1 tutam tuz
  • Üzerini süslemek için çörek otu
  • Kadayıfları bulamak için 2 adet yumurta
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
ŞERBET İÇİN
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
  • 1 adet limon kabuğunun rendesi

      Talimatlar

      1. Şerbet için olan su ve şekeri bir tencerede şeker eriyene kadar karıştırıp kaynatın.
      2. Şerbet kıvamına gelince 2-3 damla limon suyu ve limon kabuğu rendesi ekleyin ateşten alıp soğutun.
      3. Derin bir kap içerisine süt, oda sıcaklığında SANA KLASİK, su, kuru maya, toz şeker, un ve tuz ekleyip bir çırpıcı ile pürüzsüz olana kadar çırpın.
      4. Kabın streç filmle kağatıp 15-20 dakika mayalandırın.
      5. Yapışmaz bir tavayı ya da bir krep tavasını ısıtın.
      6. Hamurdan bir kepçe ile tavaya dökün üzeri hava kabarcıkları olunca çörek otundan bir tutam serpin, pişince kenara alın ve soğutun. Hamurun sadece tek tarafını pişirin
      7. Bir kapta yumurtaları çırpın.
      8. Bir tavada sıvıyağı ısıtın. Hazırladığınız kadayıfları yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın ve soğuk şerbete atın.
      9. Kadayıfları 2 dakika bekletip servis tabağına dizin.
      10. Aralarına ceviz serperek süsleyin.
      11. Arzuya göre mevsim meyveleri ile de süsleyerek servis edebilirsiniz.