Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Şerbet için olan su ve şekeri bir tencerede şeker eriyene kadar karıştırıp kaynatın.
Şerbet kıvamına gelince 2-3 damla limon suyu ve limon kabuğu rendesi ekleyin ateşten alıp soğutun.
Derin bir kap içerisine süt, oda sıcaklığında SANA KLASİK, su, kuru maya, toz şeker, un ve tuz ekleyip bir çırpıcı ile pürüzsüz olana kadar çırpın.
Kabın streç filmle kağatıp 15-20 dakika mayalandırın.
Yapışmaz bir tavayı ya da bir krep tavasını ısıtın.
Hamurdan bir kepçe ile tavaya dökün üzeri hava kabarcıkları olunca çörek otundan bir tutam serpin, pişince kenara alın ve soğutun. Hamurun sadece tek tarafını pişirin
Bir kapta yumurtaları çırpın.
Bir tavada sıvıyağı ısıtın. Hazırladığınız kadayıfları yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın ve soğuk şerbete atın.
Kadayıfları 2 dakika bekletip servis tabağına dizin.
Aralarına ceviz serperek süsleyin.
Arzuya göre mevsim meyveleri ile de süsleyerek servis edebilirsiniz.