Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Vişneli Tahinli Baklava

  • 1 saat
  • Hazırlık zamanı40 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 12
recipe image Vişneli Tahinli Baklava

Malzemeler

  • 20 adet baklavalık yufka
  • ½ kg vişne
  • 2 su bardağı tahin
ŞERBETİ İÇİN
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • ½ adet limon
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
  • 4 yemek kaşığı(60 gr) SANA Tereyağı Lezzeti

Beslenme gerçekleri

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Baklavalık yufkalardan birini tezgah üzerine alın ve bir fırça yardımıyla tahin sürün. Ardından ikinci yufkayı bir önceki yufkanın üzerine sererek yine tahin sürün.
  2. Çekirdekleri çıkarılmış vişneleri yufkanın kenarına dizerek rulo yapın.
  3. Tüm yufkaları bu şekilde sarın. 3 parmak kalınlığında keserek bir fırın tepsisine yayın.
  4. Bu esnada şeker, su ve limon ile şerbetinizi hazırlayıp kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.
  5. Tepsiye dizilen baklavaların üzerine eritilmiş SANA Tereyağı Lezzeti'ni ilave edin ve 180 C derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  6. Baklava henüz sıcakken, soğuk şerbetini dökün ve soğumaya bırakın.
  7. Baklavanızı kaymak ile servis edebilirsiniz.