Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Üzlemeli Pilav
35 dk
Hazırlık zamanı25 dk
6
Malzemeler
300 gram dana eti
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1,5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
200 gram sarı üzüm
1,5 çay bardağı üzüm pekmezi
2 yemek kaşığı Sana Tereyağı Lezzeti
Pilav için:
125 gram Sana Tereyağı Lezzeti
3 su bardağı pirinç (suda bekletilmiş, yıkanmış)
Tuz
Karabiber
4,5 su bardağı sıcak su
Talimatlar
Dana etini Sana Tereyağı Lezzeti ile kızartmaya başlayın.
Sonra tuz, karabiber, üzüm ve suyu ekleyin.
Pişmeye yakın haşlanmış nohutları ilave edin.
Son olarak pekmezi ekleyip ocağın altını kapatın.
Pilav için:
Pilav tenceresinde Sana Tereyağı Lezzeti’ni erittikten sonra yıkanmış pirinçleri aktarın.
Tuz ve karabiber ilave ederek üzerine sıcak suyu koyup kısık ateşte pişirin.
Pilav piştikten sonra pilavın üzerine etli pekmezli harcı koyarak servis edin.