use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Üzlemeli Pilav

  • 35 dk
  • Hazırlık zamanı25 dk
  • 6
recipe image Üzlemeli Pilav

Malzemeler

  • 300 gram dana eti
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1,5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 200 gram sarı üzüm
  • 1,5 çay bardağı üzüm pekmezi
  • 2 yemek kaşığı Sana Tereyağı Lezzeti
Pilav için:
  • 125 gram Sana Tereyağı Lezzeti
  • 3 su bardağı pirinç (suda bekletilmiş, yıkanmış)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4,5 su bardağı sıcak su

      Talimatlar

      1. Dana etini Sana Tereyağı Lezzeti ile kızartmaya başlayın.
      2. Sonra tuz, karabiber, üzüm ve suyu ekleyin.
      3. Pişmeye yakın haşlanmış nohutları ilave edin.
      4. Son olarak pekmezi ekleyip ocağın altını kapatın.
      Pilav için:
      1. Pilav tenceresinde Sana Tereyağı Lezzeti’ni erittikten sonra yıkanmış pirinçleri aktarın.
      2. Tuz ve karabiber ilave ederek üzerine sıcak suyu koyup kısık ateşte pişirin.
      3. Pilav piştikten sonra pilavın üzerine etli pekmezli harcı koyarak servis edin.
      4. Afiyet olsun!

      Üzlemeli Pilav