Previous slide
Next slide
Carousel slide
Pause slide movement
Resume slide movement
use left or right arrow keys to navigate the tab,
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading
one of these free alternatives.
Üzlemeli Pilav 35 dk Hazırlık zamanı 25 dk 6 Malzemeler
300 gram dana eti
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1,5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
200 gram sarı üzüm
1,5 çay bardağı üzüm pekmezi
2 yemek kaşığı Sana Tereyağı Lezzeti
Pilav için:
125 gram Sana Tereyağı Lezzeti
3 su bardağı pirinç (suda bekletilmiş, yıkanmış)
Tuz
Karabiber
4,5 su bardağı sıcak su
Talimatlar
Dana etini Sana Tereyağı Lezzeti ile kızartmaya başlayın.
Sonra tuz, karabiber, üzüm ve suyu ekleyin.
Pişmeye yakın haşlanmış nohutları ilave edin.
Son olarak pekmezi ekleyip ocağın altını kapatın.
Pilav için:
Pilav tenceresinde Sana Tereyağı Lezzeti’ni erittikten sonra yıkanmış pirinçleri aktarın.
Tuz ve karabiber ilave ederek üzerine sıcak suyu koyup kısık ateşte pişirin.
Pilav piştikten sonra pilavın üzerine etli pekmezli harcı koyarak servis edin.
Afiyet olsun!