Tulum Peynirli, Ballı Tel Kadayıf Dolması
20 dk
Hazırlık zamanı10 dk
10
Malzemeler
-
1 paket Sana Klasik
-
1 kg tel kadayıf
-
5 yemek kaşığı bal
-
1 paket taze kekik
-
500 gr tulum peyniri
-
Tuz
-
Karabiber
Talimatlar
-
Sana Klasik’i eritip ılık olana kadar bekletin. Ardından tel kadayıfları erittiğimiz yağ ile karıştırın. Her kadayıf telini tek tek yağlamaya özen gösterin.
-
Tulum peynirini tuz, karabiber ve taze kekikle karıştırarak iç harcı hazırlayın.
-
Hazırladığınız iç harcı yağladığınız kadayıflarla birlikte dolma sarar gibi sarın.
-
180 derece ısılı fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.
-
Fırından çıktıktan sonra üzerine bal dökerek servis edin.
-
Afiyet olsun!