Sarımsaklı ve Taze Otlu Pizza Ekmek (Focaccia)
2 saat
Hazırlık zamanı1 saat 30 dk
6

Malzemeler
HAMURU İÇİN
-
300 gram un
-
175 ml ılık su
-
1.5 çay kaşığı iri deniz tuzu
-
1,5 çay kaşığı kuru maya
-
3 çorba kaşığı sıvı yağ
-
80 gr SANA Tereyağı Lezzeti
-
2 diş sarımsak
-
Bir tutam taze biberiye
Talimatlar
-
Mayayı 175 ml ılık suda karıştırın
-
Bir kaba unu, tuzu, oda sıcaklığındaki SANA Tereyağı Lezzeti’ni ve sıvı yağı ekleyin. Mayayı ilave edin ve yoğurun.
-
Yumuşak kıvamda bir hamur elde etmek için gerekirse su ilave edin.
-
Hamurunuz homojen ve elastik bir yapıya ulaşıncaya kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun.
-
Hamurunuzu hafifçe yağlanmış bir kapta ağzını kapatarak sıcak bir ortamda yaklaşık 45 dakika mayalanmaya bırakın.
-
Un yardımıyla hamuru açın, dikdörtgen şekil verin.
-
Pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz dikdörtgen bir fırın kabının içine alın ve üzerine nemli bir havlu örterek 20-30 dakika daha bekleyin.
-
Parmağınızı una batırın ve hamurun üzerinde çukurlar açın.
-
Dilimlediğiniz sarımsakları, artan tuzu ve biberiyeleri üzerine serpiştirin. Bebek domates, renkli biber ve zeytin ile dilediğiniz şekilde süsleyin.
-
Elinizi ıslatarak hamurun üzerine su sıçratın.
-
Fırını 185 C dereceye ayarlayın. Bir fırın kabına su doldurarak fırının alt katına yerleştirin, üst rafa ise ekmeğinizi koyun.
-
Yaklaşık 30 dakika veya ekmeğiniz altın rengini alana dek pişirin. Fırından çıkardığınızda bir fırça yardımı ile SANA Tereyağı Lezzeti sürün.