Sarımsaklı ve Taze Otlu Pizza Ekmek (Focaccia)
- 2 saat 0 dk
Hazırlık zamanı1 saat 30 dk
PorsiyonKaç kişilik 6

Malzemeler
- 300 gram un
- 175 ml ılık su
- 1.5 çay kaşığı iri deniz tuzu
- 1,5 çay kaşığı kuru maya
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 80 gr SANA Tereyağı Lezzeti
- 2 diş sarımsak
- Bir tutam taze biberiye
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Talimatlar
- Mayayı 175 ml ılık suda karıştırın
- Bir kaba unu, tuzu, oda sıcaklığındaki SANA Tereyağı Lezzeti’ni ve sıvı yağı ekleyin. Mayayı ilave edin ve yoğurun.
- Yumuşak kıvamda bir hamur elde etmek için gerekirse su ilave edin.
- Hamurunuz homojen ve elastik bir yapıya ulaşıncaya kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun.
- Hamurunuzu hafifçe yağlanmış bir kapta ağzını kapatarak sıcak bir ortamda yaklaşık 45 dakika mayalanmaya bırakın.
- Un yardımıyla hamuru açın, dikdörtgen şekil verin.
- Pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz dikdörtgen bir fırın kabının içine alın ve üzerine nemli bir havlu örterek 20-30 dakika daha bekleyin.
- Parmağınızı una batırın ve hamurun üzerinde çukurlar açın.
- Dilimlediğiniz sarımsakları, artan tuzu ve biberiyeleri üzerine serpiştirin. Bebek domates, renkli biber ve zeytin ile dilediğiniz şekilde süsleyin.
- Elinizi ıslatarak hamurun üzerine su sıçratın.
- Fırını 185 C dereceye ayarlayın. Bir fırın kabına su doldurarak fırının alt katına yerleştirin, üst rafa ise ekmeğinizi koyun.
- Yaklaşık 30 dakika veya ekmeğiniz altın rengini alana dek pişirin. Fırından çıkardığınızda bir fırça yardımı ile SANA Tereyağı Lezzeti sürün.