Portakallı Bademli Kurabiye (Ceylan Boynuzu)
1 saat 42 dk
Hazırlık zamanı1 saat 30 dk
6

Malzemeler
KURABİYE HAMURU İÇİN
-
375 gram buğday unu
-
½ çay kaşığı ince tuz (sofra tuzu)
-
2 adet yumurta
-
170 gram SANA Hamurişi
-
150 gr süt
BADEM DOLGUSU İÇİN
-
500 gram kabukları çıkartılmış iç badem
-
275 gram pudra şekeri
-
75 ml portakal suyu
-
60 gram eritilmiş SANA Hamurişi
-
1 çay kaşığı tarçın
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
-
Portakal suyu
-
Çırpılmış yumurta sarısı
Talimatlar
-
Bademleri sıcak suya koyarak bekletin ve kabuklarını soyun.
-
Mutfak robotunda önce bademleri ve bir miktar suyu çekerek püremsi bir hale getirin; ardından şeker, tarçın, SANA Hamurişi ve portakal suyunu ilave ederek homojen bir karışım elde edin.
-
Badem ezmesini 3 santimlik sosisler haline getirin ve streç filme sararak buzdolabında soğumaya bırakın.
-
Elenmiş un, süt, yumurta, tuz ve küp küp doğranmış Sana Hamurişi’ni bir kasede yoğurarak hamur haline getirin. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında soğumaya bırakın.
-
Hamurunuzu 3 parçaya bölün ve her parçayı 1 cm inceliğinde açarak, bir çay bardağı ile kesin.
-
Hamurun içine badem ezmesini koyarak önce yarım ay , ardından hilal şeklinde kapatın ve bir fırın tepsisine dizin.
-
Tüm hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
-
Kurabiyeleri 1 saat kadar mutfak tezgahında kurumaya bırakın.
-
Fırını 180 C dereceye ayarlayın.
-
Kurabiyelerin üzerine portakal suyu ve yumurta sarısı sürerek 12 dakika kadar pişirin. Kurabiyeleri fırından alın ve soğumaya bırakın.
-
Üzerini pudra şekeri ile süsleyerek servis edin.