use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Patlıcan ve Çanakkale Domatesli Etli Firik Pilavı

  • 30 dk
  • Hazırlık zamanı10 dk
  • 6
recipe image Patlıcan ve Çanakkale Domatesli Etli Firik Pilavı

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı Sana Klasik
  • 300 gr parça dana eti
  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet Çanakkale domates
  • 1 adet soğan
  • 10 ml zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 su bardağı köy bulguru
  • 1 kutu taze kekik
  • 2 diş sarımsak

      Talimatlar

      1. Bir tencereye bir kaşık Sana Klasik ekleyin. İçine doğradığınız soğanları koyun, tuz ve karabiber ekleyip kavurmaya başlayın.
      2. Küp şeklinde doğradığınız etleri de ekleyerek kavurmaya devam edin.
      3. Sarımsak, domates ve bulguru da ekledikten sonra üç bardak sıcak su ekleyerek kapağını kapatın.
      4. Ayrı bir kapta tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırdığınız patlıcanları kalın dilimler halinde doğrayın. Bir fırın tepsisine yerleştirin. 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
      5. Bulgurlar şiştikten sonra karıştırıp altını kapatın. Servis ederken önce tabağın altına fırınlanmış patlıcanları ekleyin. Sonra hazırladığınız etli bulguru ekleyip taze kekikle servis edin.
      6. Afiyet olsun!