Patlıcan ve Çanakkale Domatesli Etli Firik Pilavı
Hazırlık zamanı10 dk
6

Malzemeler
- 1 yemek kaşığı Sana Klasik
- 300 gr parça dana eti
- 4 adet patlıcan
- 2 adet Çanakkale domates
- 1 adet soğan
- 10 ml zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- 1 su bardağı köy bulguru
- 1 kutu taze kekik
- 2 diş sarımsak
Talimatlar
- Bir tencereye bir kaşık Sana Klasik ekleyin. İçine doğradığınız soğanları koyun, tuz ve karabiber ekleyip kavurmaya başlayın.
- Küp şeklinde doğradığınız etleri de ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Sarımsak, domates ve bulguru da ekledikten sonra üç bardak sıcak su ekleyerek kapağını kapatın.
- Ayrı bir kapta tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırdığınız patlıcanları kalın dilimler halinde doğrayın. Bir fırın tepsisine yerleştirin. 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Bulgurlar şiştikten sonra karıştırıp altını kapatın. Servis ederken önce tabağın altına fırınlanmış patlıcanları ekleyin. Sonra hazırladığınız etli bulguru ekleyip taze kekikle servis edin.
- Afiyet olsun!




