Patlıcan ve Çanakkale Domatesli Etli Firik Pilavı
30 dk
Hazırlık zamanı10 dk
6
Malzemeler
-
1 yemek kaşığı Sana Klasik
-
300 gr parça dana eti
-
4 adet patlıcan
-
2 adet Çanakkale domates
-
1 adet soğan
-
10 ml zeytinyağı
-
Tuz, karabiber
-
1 su bardağı köy bulguru
-
1 kutu taze kekik
-
2 diş sarımsak
Talimatlar
-
Bir tencereye bir kaşık Sana Klasik ekleyin. İçine doğradığınız soğanları koyun, tuz ve karabiber ekleyip kavurmaya başlayın.
-
Küp şeklinde doğradığınız etleri de ekleyerek kavurmaya devam edin.
-
Sarımsak, domates ve bulguru da ekledikten sonra üç bardak sıcak su ekleyerek kapağını kapatın.
-
Ayrı bir kapta tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırdığınız patlıcanları kalın dilimler halinde doğrayın. Bir fırın tepsisine yerleştirin. 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
-
Bulgurlar şiştikten sonra karıştırıp altını kapatın. Servis ederken önce tabağın altına fırınlanmış patlıcanları ekleyin. Sonra hazırladığınız etli bulguru ekleyip taze kekikle servis edin.
-
Afiyet olsun!