Kişnişli Karnıyarık ve Firik Pilavı
55 dk
Hazırlık zamanı30 dk
6

Malzemeler
KİŞNİŞLİ KARNIYARIK İÇİN
-
6 adet orta boy patlıcan
-
3 yemek kaşığı SANA Klasik
-
1 adet büyük boy kuru soğan
-
2 adet yeşil Çarliston biber
-
350 gram kıyma
-
4 diş sarımsak
-
1 tatlı kaşığı biber salçası
-
1 tatlı kaşığı domates salçası
-
tuz
-
karabiber
-
2 adet domates
-
6 adet orta boy yeşil sivri biber
-
6 adet bebek domates
-
¼ demet taze kişniş veya 1 tatlı kaşığı kişniş
FİRİK PİLAVI İÇİN
-
2,5 su bardağı firik bulguru
-
3 yemek kaşığı Sana Klasik
-
10 adet mantar
-
1/2 adet kuru soğan
-
Tuz
KIZARTMAK İÇİN
Talimatlar
KİŞNİŞLİ KARNIYARIK
-
Bol suda yıkadığınız patlıcanları, pijamalı şekilde soyun ve tuzlu suda bekletin.
-
3 yemek kaşığı SANA Klasik’i bir tavada kızdırın. Küp küp doğradığınız 1 adet soğanı da üzerine ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 2 adet doğranmış yeşil biberi ilave edip kavurmaya devam edin.
-
350 gram orta yağlı kıymayı ilave edin. Kavrulmakta olan soğanlarla birlikte renk alıp, suyunu çekene kadar pişirin.
-
Aralarda karıştırıp pişirme işlemine devam ederek sırasıyla; 2 diş sarımsak, yarım tatlı kaşığı domates salçası, yarım tatlı kaşığı biber salçası, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyin.
-
2 adet küp doğranmış domatesi ekleyin, 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocağın altını kısın ve bir avuç doğranmış kişniş ilave edip karıştırarak iç harcı ocaktan alın.
-
Acısını alıp, pijamalı soyduğunuz 6 adet patlıcanın suyunu süzün, bir bıçak yardımı ile patlıcanları bir kaç yerinden delin. Derin ve kızgın yağda kızartın.
-
Fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin.
-
Patlıcanları boylamasına, yani karın kısımlarından kesin.
-
Hazırladığınız iç harçla patlıcanların içlerini doldurun.
-
Patlıcanların üzerine birer bebek domates ve biber ekleyin.
-
Karnıyarıkları önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra, sıcak olarak servis edin.
FİRİK PİLAVI İÇİN
-
Firik bulgurunu bol suda iyice yıkayın ve süzün.
-
Mantarları temizleyin ve minik küpler halinde doğrayın. Dilerseniz saplarını kullanmayabilirsiniz. Soğanları da minik küpler halinde doğrayın.
-
Pilav tencerenizi ısıtın. Sana Klasik’i eritin. Soğanları hafifçe kavurun.
-
Soğanların üstüne mantarları ekleyip çevirin ve bulguru ilave edin. Hafif kavurun ve tavuk suyunu ilave edin.
-
Tuz ve karabiberi ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika demleyin.
-
Bulgur suyu tamamen çekince kapağı açın. Temiz bir bez veya kağıt havlu ile demlenmesi için tencerenin üstünü örtün ve kapağı kapatın. 5-10 dakika sonra pilavınız servise hazırdır.
-
Karnıyarık ve firik pilavını arzuya göre sarımsaklı yoğurt veya kuru cacık ile servis edebilirsiniz.