Muzlu Ekmek
Pişirme süresi12 dk
Hazırlık zamanı1 saat 30 dk
PorsiyonKaç kişilik 6

Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı deniz tuzu
- 1,5 su bardağı şeker
- 180 gr Sana Hamurişi
- 4 adet yumurta
- 4 adet olgun muz
- 2 tatlı kaşığı süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı toz vanilya
- 1 adet muz
- limon suyu
- ceviz
- Portakal suyu
- Çırpılmış yumurta sarısı
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Talimatlar
- Bademleri sıcak suya koyarak bekletin ve kabuklarını soyun.
- Mutfak robotunda önce bademleri ve bir miktar suyu çekerek püremsi bir hale getirin; ardından şeker, tarçın, SANA Hamurişi ve portakal suyunu ilave ederek homojen bir karışım elde edin
- Badem ezmesini 3 santimlik sosisler haline getirin ve streç filme sararak buzdolabında soğumaya bırakın.
- Elenmiş un, süt, yumurta, tuz ve küp küp doğranmış Sana Hamurişi’ni bir kasede yoğurarak hamur haline getirin. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında soğumaya bırakın.
- Hamurunuzu 3 parçaya bölün ve her parçayı 1 cm inceliğinde açarak, bir çay bardağı ile kesin.
- Hamurun içine badem ezmesini koyarak önce yarım ay , ardından hilal şeklinde kapatın ve bir fırın tepsisine dizin.
- Tüm hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
- Kurabiyeleri 1 saat kadar mutfak tezgahında kurumaya bırakın.
- Fırını 180 C dereceye ayarlayın.
- Kurabiyelerin üzerine portakal suyu ve yumurta sarısı sürerek 12 dakika kadar pişirin. Kurabiyeleri fırından alın ve soğumaya bırakın.
- Üzerini pudra şekeri ile süsleyerek servis edin.