Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Muzlu Ekmek

  • Pişirme süresi12 dk
  • Hazırlık zamanı1 saat 30 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Muzlu Ekmek

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 180 gr Sana Hamurişi
  • 4 adet yumurta
  • 4 adet olgun muz
  • 2 tatlı kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı toz vanilya
  • 1 adet muz
  • limon suyu
  • ceviz
  • Portakal suyu
  • Çırpılmış yumurta sarısı
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Bademleri sıcak suya koyarak bekletin ve kabuklarını soyun.
  2. Mutfak robotunda önce bademleri ve bir miktar suyu çekerek püremsi bir hale getirin; ardından şeker, tarçın, SANA Hamurişi ve portakal suyunu ilave ederek homojen bir karışım elde edin
  3. Badem ezmesini 3 santimlik sosisler haline getirin ve streç filme sararak buzdolabında soğumaya bırakın.
  4. Elenmiş un, süt, yumurta, tuz ve küp küp doğranmış Sana Hamurişi’ni bir kasede yoğurarak hamur haline getirin. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında soğumaya bırakın.
  5. Hamurunuzu 3 parçaya bölün ve her parçayı 1 cm inceliğinde açarak, bir çay bardağı ile kesin.
  6. Hamurun içine badem ezmesini koyarak önce yarım ay , ardından hilal şeklinde kapatın ve bir fırın tepsisine dizin.
  7. Tüm hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  8. Kurabiyeleri 1 saat kadar mutfak tezgahında kurumaya bırakın.
  9. Fırını 180 C dereceye ayarlayın.
  10. Kurabiyelerin üzerine portakal suyu ve yumurta sarısı sürerek 12 dakika kadar pişirin. Kurabiyeleri fırından alın ve soğumaya bırakın.
  11. Üzerini pudra şekeri ile süsleyerek servis edin.