use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Lorlu Pazı Sarması

  • 1 saat
  • Hazırlık zamanı40 dk
  • 6
recipe image Lorlu Pazı Sarması

Malzemeler

LOR SARMASI HARCI İÇİN
  • 2 Demet pazı yaprağı
  • 100 gr bulgur
  • 100 ml sıcak su
  • 100 ml süt
  • 300 gr lor peyniri
  • 2 adet kuru soğan
  • Tuz
  • ½ demet maydanoz
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • karabiber
  • 2 yemek kaşığı SANA Klasik
SOSU İÇİN
  • 1 su bardağı süt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı SANA Klasik

      Talimatlar

      1. Yaprakların saplarından 2 cm kalınlığında kesin. 2 dakika kadar kaynar suyun içinde bekletip yumuşatın. Ardından soğuk suya alıp dinlendirin ve süzün.
      2. Bulguru bir tencereye alın. Üzerine su, süt ve tuz ekleyerek suyunu çekene kadar kaynatın.
      3. Şişmiş bulgurların içine; lor peyniri, eritilmiş SANA Klasik, ince kıyılmış kuru soğan, ince kıyılmış maydanoz, taze soğan, biber ve baharatları ekleyerek karıştırın.
      4. Yaprakların damarlı kısmı içe bakacak şekilde 3 çay kaşığı kadar iç harctan ekleyip yaprağı sarın. İri yaprakları iki veya üçe bölerek sarabilirsiniz.
      5. Bir fırın kabına dizdiğiniz sarmaların üzerine süt, kıyılmış sarımsak ve küp doğranmış SANA Klasik ekleyin. Borcamı bir yağlı kağıt ile sarın ve 180 C derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
      6. Limon dilimleri ve domates dilimleri üzerine sarmaları dizerek servis edebilirsiniz.