Köz Biber Ve Pastırmalı Kuru Fasulye
Hazırlık zamanı10 dk
6

Malzemeler
- 200 gr Sana Klasik
- 4 adet kırmızı biber
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 adet domates
- 200 gr çemensiz pastırma
- 500 gr kuru fasulye (önceden ıslatılmış ve haşlanmış)
- Tuz
- Karabiber
- 3 su bardağı sıcak su
Talimatlar
- Kırmızı biberleri közledikten sonra kabuklarını ve çekirdeklerini ayıklayıp ince dilimler halinde doğrayın.
- Soğanları küp şeklinde doğrayın. Tencerenin içine Sana Klasik koyup eritin. Pastırmaları küp şeklinde doğrayarak yağda kavurun. Soğanları ve biber salçasını ekleyip iyice kavurun.
- Doğranmış domatesleri ekledikten sonra içine haşlanmış kuru fasulyeleri de ekleyin ve üzerine 3 su bardağı sıcak suyu dökün.
- Altını kısık ateşte pişirmeye devam edin. Yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra içine közlenmiş kırmızı biberleri ekleyin.
- 10 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatın.
- Afiyet olsun!




