Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Köz Biber Ve Pastırmalı Kuru Fasulye
40 dk
Hazırlık zamanı10 dk
6
Malzemeler
200 gr Sana Klasik
4 adet kırmızı biber
2 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet domates
200 gr çemensiz pastırma
500 gr kuru fasulye (önceden ıslatılmış ve haşlanmış)
Tuz
Karabiber
3 su bardağı sıcak su
Talimatlar
Kırmızı biberleri közledikten sonra kabuklarını ve çekirdeklerini ayıklayıp ince dilimler halinde doğrayın.
Soğanları küp şeklinde doğrayın. Tencerenin içine Sana Klasik koyup eritin. Pastırmaları küp şeklinde doğrayarak yağda kavurun. Soğanları ve biber salçasını ekleyip iyice kavurun.
Doğranmış domatesleri ekledikten sonra içine haşlanmış kuru fasulyeleri de ekleyin ve üzerine 3 su bardağı sıcak suyu dökün.
Altını kısık ateşte pişirmeye devam edin. Yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra içine közlenmiş kırmızı biberleri ekleyin.