Kayısı Soslu, İzmir Tulumlu Pankek
Hazırlık zamanı15 dk
6

Malzemeler
- 50 gr Sana Ekmeküstü (eritilmiş)
- 230 gr un
- 3 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığının ucuyla tuz
- 2 çorba kaşığı şeker
- 300 ml süt
- 2 yumurta
- 200 gr İzmir Tulum Peyniri
Sosu için:
- 500 gr kayısı
- 100 gr şeker
Talimatlar
- Geniş bir kabın içinde un, kabartma tozu, tuz, şeker, Sana Ekmeküstü, süt ve yumurtayı karıştırıp homojen olana dek çırpın.
- Teflon bir tava içine bir çay kaşığı Sana Ekmeküstü ilave edip eritin.
- Kepçe ile tavaya pankek hamurunuzdan aktarın, önlü arkalı pişirin.
- Farklı bir tencerede kayısı ve şekeri kaynatın
- Servis ederken hazırladığımız pankeklerin üzerine İzmir Tulumumuzu ve kayısı sosu ile servis edin.
- Afiyet olsun!




