use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kayısı Soslu, İzmir Tulumlu Pankek

  • 25 dk
  • Hazırlık zamanı15 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 6
recipe image Kayısı Soslu, İzmir Tulumlu Pankek

Malzemeler

  • 50 gr Sana Ekmeküstü (eritilmiş)
  • 230 gr un
  • 3 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığının ucuyla tuz
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 300 ml süt
  • 2 yumurta
  • 200 gr İzmir Tulum Peyniri
Sosu için:
  • 500 gr kayısı
  • 100 gr şeker

      Talimatlar

      1. Geniş bir kabın içinde un, kabartma tozu, tuz, şeker, Sana Ekmeküstü, süt ve yumurtayı karıştırıp homojen olana dek çırpın.
      2. Teflon bir tava içine bir çay kaşığı Sana Ekmeküstü ilave edip eritin.
      3. Kepçe ile tavaya pankek hamurunuzdan aktarın, önlü arkalı pişirin.
      4. Farklı bir tencerede kayısı ve şekeri kaynatın
      5. Servis ederken hazırladığımız pankeklerin üzerine İzmir Tulumumuzu ve kayısı sosu ile servis edin.
      6. Afiyet olsun!