Kayısı Soslu, İzmir Tulumlu Pankek
25 dk
Hazırlık zamanı15 dk
6
Malzemeler
-
50 gr Sana Ekmeküstü (eritilmiş)
-
230 gr un
-
3 çay kaşığı kabartma tozu
-
1 çay kaşığının ucuyla tuz
-
2 çorba kaşığı şeker
-
300 ml süt
-
2 yumurta
-
200 gr İzmir Tulum Peyniri
Sosu için:
-
500 gr kayısı
-
100 gr şeker
Talimatlar
-
Geniş bir kabın içinde un, kabartma tozu, tuz, şeker, Sana Ekmeküstü, süt ve yumurtayı karıştırıp homojen olana dek çırpın.
-
Teflon bir tava içine bir çay kaşığı Sana Ekmeküstü ilave edip eritin.
-
Kepçe ile tavaya pankek hamurunuzdan aktarın, önlü arkalı pişirin.
-
Farklı bir tencerede kayısı ve şekeri kaynatın
-
Servis ederken hazırladığımız pankeklerin üzerine İzmir Tulumumuzu ve kayısı sosu ile servis edin.
-
Afiyet olsun!