Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Kayısı Soslu, İzmir Tulumlu Pankek
25 dk
Hazırlık zamanı15 dk
PorsiyonKaç kişilik 6
Malzemeler
50 gr Sana Ekmeküstü (eritilmiş)
230 gr un
3 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığının ucuyla tuz
2 çorba kaşığı şeker
300 ml süt
2 yumurta
200 gr İzmir Tulum Peyniri
Sosu için:
500 gr kayısı
100 gr şeker
Talimatlar
Geniş bir kabın içinde un, kabartma tozu, tuz, şeker, Sana Ekmeküstü, süt ve yumurtayı karıştırıp homojen olana dek çırpın.
Teflon bir tava içine bir çay kaşığı Sana Ekmeküstü ilave edip eritin.
Kepçe ile tavaya pankek hamurunuzdan aktarın, önlü arkalı pişirin.
Farklı bir tencerede kayısı ve şekeri kaynatın
Servis ederken hazırladığımız pankeklerin üzerine İzmir Tulumumuzu ve kayısı sosu ile servis edin.