use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kek Kalıbında Tulum Peynirli Börek

  • 1 saat
  • Hazırlık zamanı30 dk
  • 10
recipe image Kek Kalıbında Tulum Peynirli Börek

Malzemeler

  • 4 adet hazır yufka
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 100 gr eritilmiş SANA Hamurişi
İÇ HARCI İÇİ
  • 300 gr tulum peyniri
  • 50 gr eritilmiş SANA Hamurişi
  • ½ demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş
KALIBI SÜSLEMEK İÇİN
  • Susam
  • 1 yemek kaşığı SANA Hamurişi

      Talimatlar

      1. Su, süt, yumurta ve eritilmiş SANA Hamurişi’ni bir kapta karıştırın.
      2. Ayrı bir kapta rendelenmiş tulum peynirini, ince kıyılmış dereotu, zerdeçal ve mavi haşhaş ekleyip karıştırın.
      3. Kullanacağınız kek kalıbını SANA Hamurişi ile tamamen yağlayın ve içine bol miktarda susam serpin.
      4. Bir yufkayı alarak, kenarları dışarıda kalacak şekilde kek kalıbına yerleştirin.
      5. Diğer yufkaları ikiye bölün ve rulo yapın.
      6. Rulo yaptığınız yufkayı börek sosuna batırın ve kalıbın için yerleştirin.
      7. Yufkanın üzerine tulum peynirli iç harçtan ilave edin.
      8. Tüm rulo yufkalar bitene kadar bir kat yufka, bir kat iç harç yerleştirin.
      9. Kalıbın dışına sarkan yufkayı kalıbın içine doğru kıvırın ve börek sosundan artanı da üzerine dökün.
      10. 160 C derecede ısıtılmış fırında böreğinizi 25-30 dakika kadar pişirin ve kalıbı ters çevirerek bir servis tabağına alın. Servis ederken dereotu ve çörekotu ile süsleyin.