Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kek Kalıbında Tulum Peynirli Börek

  • Pişirme süresi30 dk
  • Hazırlık zamanı30 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 10
recipe image Kek Kalıbında Tulum Peynirli Börek

Malzemeler

  • 4 adet hazır yufka
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 100 gr eritilmiş SANA Hamurişi
  • 300 gr tulum peyniri
  • 50 gr eritilmiş SANA Hamurişi
  • ½ demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • Susam
  • 1 yemek kaşığı SANA Hamurişi
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. Su, süt, yumurta ve eritilmiş SANA Hamurişi’ni bir kapta karıştırın.
  2. Ayrı bir kapta rendelenmiş tulum peynirini, ince kıyılmış dereotu, zerdeçal ve mavi haşhaş ekleyip karıştırın.
  3. Kullanacağınız kek kalıbını SANA Hamurişi ile tamamen yağlayın ve içine bol miktarda susam serpin.
  4. Bir yufkayı alarak, kenarları dışarıda kalacak şekilde kek kalıbına yerleştirin.
  5. Diğer yufkaları ikiye bölün ve rulo yapın.
  6. Rulo yaptığınız yufkayı börek sosuna batırın ve kalıbın için yerleştirin.
  7. Yufkanın üzerine tulum peynirli iç harçtan ilave edin.
  8. Tüm rulo yufkalar bitene kadar bir kat yufka, bir kat iç harç yerleştirin.
  9. Kalıbın dışına sarkan yufkayı kalıbın içine doğru kıvırın ve börek sosundan artanı da üzerine dökün.
  10. 160 C derecede ısıtılmış fırında böreğinizi 25-30 dakika kadar pişirin ve kalıbı ters çevirerek bir servis tabağına alın. Servis ederken dereotu ve çörekotu ile süsleyin.