Kek Kalıbında Tulum Peynirli Börek
1 saat
Hazırlık zamanı30 dk
10

Malzemeler
-
4 adet hazır yufka
-
1,5 su bardağı süt
-
2 adet yumurta
-
100 gr eritilmiş SANA Hamurişi
İÇ HARCI İÇİ
-
300 gr tulum peyniri
-
50 gr eritilmiş SANA Hamurişi
-
½ demet dereotu
-
1 tatlı kaşığı zerdeçal
-
1 yemek kaşığı mavi haşhaş
KALIBI SÜSLEMEK İÇİN
-
Susam
-
1 yemek kaşığı SANA Hamurişi
Talimatlar
-
Su, süt, yumurta ve eritilmiş SANA Hamurişi’ni bir kapta karıştırın.
-
Ayrı bir kapta rendelenmiş tulum peynirini, ince kıyılmış dereotu, zerdeçal ve mavi haşhaş ekleyip karıştırın.
-
Kullanacağınız kek kalıbını SANA Hamurişi ile tamamen yağlayın ve içine bol miktarda susam serpin.
-
Bir yufkayı alarak, kenarları dışarıda kalacak şekilde kek kalıbına yerleştirin.
-
Diğer yufkaları ikiye bölün ve rulo yapın.
-
Rulo yaptığınız yufkayı börek sosuna batırın ve kalıbın için yerleştirin.
-
Yufkanın üzerine tulum peynirli iç harçtan ilave edin.
-
Tüm rulo yufkalar bitene kadar bir kat yufka, bir kat iç harç yerleştirin.
-
Kalıbın dışına sarkan yufkayı kalıbın içine doğru kıvırın ve börek sosundan artanı da üzerine dökün.
-
160 C derecede ısıtılmış fırında böreğinizi 25-30 dakika kadar pişirin ve kalıbı ters çevirerek bir servis tabağına alın. Servis ederken dereotu ve çörekotu ile süsleyin.