Kek Kalıbında Tulum Peynirli Börek
Hazırlık zamanı30 dk
PorsiyonKaç kişilik 10

Malzemeler
- 4 adet hazır yufka
- 1,5 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 100 gr eritilmiş SANA Hamurişi
- 300 gr tulum peyniri
- 50 gr eritilmiş SANA Hamurişi
- ½ demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 yemek kaşığı mavi haşhaş
- Susam
- 1 yemek kaşığı SANA Hamurişi
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Talimatlar
- Su, süt, yumurta ve eritilmiş SANA Hamurişi’ni bir kapta karıştırın.
- Ayrı bir kapta rendelenmiş tulum peynirini, ince kıyılmış dereotu, zerdeçal ve mavi haşhaş ekleyip karıştırın.
- Kullanacağınız kek kalıbını SANA Hamurişi ile tamamen yağlayın ve içine bol miktarda susam serpin.
- Bir yufkayı alarak, kenarları dışarıda kalacak şekilde kek kalıbına yerleştirin.
- Diğer yufkaları ikiye bölün ve rulo yapın.
- Rulo yaptığınız yufkayı börek sosuna batırın ve kalıbın için yerleştirin.
- Yufkanın üzerine tulum peynirli iç harçtan ilave edin.
- Tüm rulo yufkalar bitene kadar bir kat yufka, bir kat iç harç yerleştirin.
- Kalıbın dışına sarkan yufkayı kalıbın içine doğru kıvırın ve börek sosundan artanı da üzerine dökün.
- 160 C derecede ısıtılmış fırında böreğinizi 25-30 dakika kadar pişirin ve kalıbı ters çevirerek bir servis tabağına alın. Servis ederken dereotu ve çörekotu ile süsleyin.