use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kavun Dolması

  • 40 dk
  • Hazırlık zamanı25 dk
  • 6
recipe image Kavun Dolması

Malzemeler

  • 500 gr dana kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet küçük boy kavun
  • 1 su bardağı pirinç
  • 200 gr soyulmuş iç badem
  • 200 gr kuş üzümü
  • 1 bağ dereotu
  • 1 tatlı kaşığı toz kişniş
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Tuz, karabiber
  • 125 gr Sana Klasik

      Talimatlar

      1. Kavunların alt kısımlarını kesip kaşık yardımıyla içlerini oyun. Kuş üzümlerini sıcak suyun içine koyup bekletin. Tencerenin içine Sana Klasik’i koyup eritin. İçine doğradığımız soğanları, kıymayı, pirinci ve baharatları ekleyip kavurun.
      2. Kuş üzümleri ve bademleri de ilave ederek kavurmaya devam edin. Hazırladığınız harcı oyulan kavunlara doldurun.
      3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına tepsinin altına su koyarak üzerine kavunları yerleştirip pişirmeye bırakın. Pişme kıvamını ayarlamak için pirinci kontrol ederek fırından alın.
      4. Afiyet olsun!