Karamelli Muzlu Tart ( Banoffee Pie)
- 1 saat 0 dk
Hazırlık zamanı40 dk
PorsiyonKaç kişilik 8

Malzemeler
- 200 gr yulaflı bisküvi / veya zencefilli bisküvi
- 100 gr SANA Hamurişi
- 125 gr esmer şeker
- 125 gr ekstra SANA Hamurişi
- 3 yemek kaşığı krema
- bir çimdik kaya tuzu
- 4 adet olgun muz
- 150 ml krema
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 50 gr bitter çikolata
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Talimatlar
- 23 cm boyunda bir tart kalıbını SANA Hamurişi ile yağlayın. Kalıbının tabanını ise nemli bir yağlı kağıt ile kaplayın.
- Yulaflı bisküvileri mutfak robotundan geçirin.
- SANA Hamurişi’ni bir tavada eritin. Bisküvileri ve yağı karıştırıp yeniden mutfak robotundan geçirin.
- Bisküvili tart tabanını kalıbın içine yayın, cam bir bardak altı yardımıyla kalıbın her yanına eşit olarak dağıtın. Buzdolabında soğumaya bırakın.
- Ayrı bir tavada SANA Hamurişi’ni eritin, esmer şekeri ilave edin. Kaynamaya başladığında kremayı ekleyin ve kıvam alana kadar yaklaşık 5 dakika daha pişirin. Karameli ocaktan alın ve içine kaya tuzu ekleyerek buzdolabında soğumaya bırakın.
- Tart kalıbını dolaptan çıkarın, üzerine hazırladığınız karameli dökün.
- Muzları ince uzun dilimleyerek, tartın üzerine daire şeklinde dizin.
- Krema ve pudra şekerini sertleşene dek çırpın, buzdolabında soğumaya bırakın.
- Tartınızı rendelenmiş çikolata, nane yaprakları ve krema ile süsleyerek servis edin.