Karamelli Muzlu Tart (Banoffee Pie)
1 saat
Hazırlık zamanı40 dk
8

Malzemeler
-
200 gr yulaflı bisküvi / veya zencefilli bisküvi
-
100 gr SANA Hamurişi
-
125 gr esmer şeker
-
125 gr ekstra SANA Hamurişi
-
3 yemek kaşığı krema
-
bir çimdik kaya tuzu
-
4 adet olgun muz
-
150 ml krema
-
1 yemek kaşığı pudra şekeri
-
50 gr bitter çikolata
Talimatlar
-
23 cm boyunda bir tart kalıbını SANA Hamurişi ile yağlayın. Kalıbının tabanını ise nemli bir yağlı kağıt ile kaplayın.
-
Yulaflı bisküvileri mutfak robotundan geçirin.
-
SANA Hamurişi’ni bir tavada eritin. Bisküvileri ve yağı karıştırıp yeniden mutfak robotundan geçirin.
-
Bisküvili tart tabanını kalıbın içine yayın, cam bir bardak altı yardımıyla kalıbın her yanına eşit olarak dağıtın. Buzdolabında soğumaya bırakın.
-
Ayrı bir tavada SANA Hamurişi’ni eritin, esmer şekeri ilave edin. Kaynamaya başladığında kremayı ekleyin ve kıvam alana kadar yaklaşık 5 dakika daha pişirin. Karameli ocaktan alın ve içine kaya tuzu ekleyerek buzdolabında soğumaya bırakın.
-
Tart kalıbını dolaptan çıkarın, üzerine hazırladığınız karameli dökün.
-
Muzları ince uzun dilimleyerek, tartın üzerine daire şeklinde dizin.
-
Krema ve pudra şekerini sertleşene dek çırpın, buzdolabında soğumaya bırakın.
-
Tartınızı rendelenmiş çikolata, nane yaprakları ve krema ile süsleyerek servis edin.