Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Karamelli Muzlu Tart ( Banoffee Pie)

  • 1 saat 0 dk
  • Hazırlık zamanı40 dk
  • PorsiyonKaç kişilik 8
recipe image Karamelli Muzlu Tart ( Banoffee Pie)

Malzemeler

  • 200 gr yulaflı bisküvi / veya zencefilli bisküvi
  • 100 gr SANA Hamurişi
  • 125 gr esmer şeker
  • 125 gr ekstra SANA Hamurişi
  • 3 yemek kaşığı krema
  • bir çimdik kaya tuzu
  • 4 adet olgun muz
  • 150 ml krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 50 gr bitter çikolata
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Talimatlar

  1. 23 cm boyunda bir tart kalıbını SANA Hamurişi ile yağlayın. Kalıbının tabanını ise nemli bir yağlı kağıt ile kaplayın.
  2. Yulaflı bisküvileri mutfak robotundan geçirin.
  3. SANA Hamurişi’ni bir tavada eritin. Bisküvileri ve yağı karıştırıp yeniden mutfak robotundan geçirin.
  4. Bisküvili tart tabanını kalıbın içine yayın, cam bir bardak altı yardımıyla kalıbın her yanına eşit olarak dağıtın. Buzdolabında soğumaya bırakın.
  5. Ayrı bir tavada SANA Hamurişi’ni eritin, esmer şekeri ilave edin. Kaynamaya başladığında kremayı ekleyin ve kıvam alana kadar yaklaşık 5 dakika daha pişirin. Karameli ocaktan alın ve içine kaya tuzu ekleyerek buzdolabında soğumaya bırakın.
  6. Tart kalıbını dolaptan çıkarın, üzerine hazırladığınız karameli dökün.
  7. Muzları ince uzun dilimleyerek, tartın üzerine daire şeklinde dizin.
  8. Krema ve pudra şekerini sertleşene dek çırpın, buzdolabında soğumaya bırakın.
  9. Tartınızı rendelenmiş çikolata, nane yaprakları ve krema ile süsleyerek servis edin.