Cevizli Kıymalı Boşnak Mantısı
2 saat 30 dk
Hazırlık zamanı1 saat 30 dk
4

Malzemeler
HAMURU İÇİN
-
4 su bardağı un
-
1,5 su bardağı su
-
Tuz
KIYMALI HARCI İÇİN
-
400 gram kıyma
-
1 küçük boy kuru soğan
-
Tuz
-
Karabiber
-
120 gr ceviz içi
HAMURU AÇMAK İÇİN
-
120 gr. Sana Tereyağı Lezzeti
-
4 – 5 yemek kaşığı sıvı yağ
YOĞURT SOSU İÇİN
-
500 gr Yoğurt
-
2 diş sarımsak
-
60 gr eritilmiş Sana Tereyağı Lezzeti
-
2 Tatlı kaşığı Pul biber
-
1 yemek kaşığı kuru nane
Talimatlar
-
Ununuzu bir karışım kabına eleyin, ortasını havuz yapın ve içerisine su ekleyin.
-
Kenarlarından tuz ekleyin ve bir çatal yardımıyla karıştırın. Hamurunuz hafif toplanınca tezgaha alıp yoğurun.
-
Yoğurduğunuz hamuru karıştırma kabına geri alın ve 30 dakika dinlendirin.
-
Ayrı bir karıştırma kabında kıyma, çok ince kıyılmış soğan, ceviz, tuz ve karabiberi karıştırın.
-
Dinlendirdiğiniz hamuru 10 parçaya bölün ve elinizde yuvarlayın. Her bir parça aşağı yukarı 70 gr olacak.
-
Her bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde hafif unlayarak açın.
-
Açtığınız bezelerin aralarına eritilmiş SANA Tereyeğı Lezzeti ve sıvıyağ karışımından sürüp 5 kat olacak şekilde hamurları üst üste koyun.
-
Hamurunuzu bir merdane yardımıyla açın.
-
Ardından elinizle çeke çeke hamurunuzu büyütün.
-
Açtığınız hamuru 5 cm genişliğinde şeritler olacak şekilde ayarlayın.
-
İçerisine kıymalı harçtan uzunlamasına yayın ve kendi etrafında iki tur döndürüp, 3 parmak genişliğinde kesin.
-
Kestiğiniz hamuru ikiye katlayıp altlarından birleştirin ve SANA Tereyeğı Lezzeti ile yağladığınız fırın kabınıza dizin.
-
Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve fırın kabınıza dizin.
-
Tepsiye dizdiğiniz hamurların üzerine kalan yağdan sürün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
-
Küçük bir tavada SANA Tereyağı Lezzeti’ ni eritin, altını kapatın. Pul biber ve nane ekleyip karıştırın.
-
Yoğurdu; eritilmiş SANA Tereyağı Lezzeti, tuz ve sarımsak püresiyle çırparak, buzdolabında soğumaya bırakın.
-
Mantınızı tabaklara alın, üzerine yoğurt ve biberli yağ gezdirerek servis edin.