use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Çıplak Pasta

  • 2 saat 10 dk
  • Hazırlık zamanı1 saat 30 dk
  • 10
recipe image Çıplak Pasta

Malzemeler

3 ADET PANDİSPANYA İÇİN (22 cm çapında)
  • 8 adet yumurta sarısı
  • 190 gr şeker
  • 190 gr elenmiş un
  • 75 gr SANA Hamurişi
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
KAPLAMA KREMASI İÇİN
  • 250 gr pudra şekeri
  • 65 gr SANA Hamurişi
  • 20 ml süt
  • ½ paket vanilya
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
  • Orman meyveleri
  • Pudra şekeri
  • Yenilebilir çiçekler

      Talimatlar

      1. Fırını 180 C dereceye ayarlayın. 22 santimlik kelepçeli kek kalıbını SANA Hamurişi ile yağlayın ve biraz un serpin.
      2. Tencereye koyduğunuz şekerin üzerini kaplayacak kadar su ekleyin ve erimesi için kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. 8 adet yumurta sarısını bir seferde ekleyip mikser ile 10 dakika çırpın. Eritilmiş SANA Hamurişini ilave edin. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın.
      3. Önceden ısıtılmış fırında 20- 30 dakika kadar pişirin. Kekiniz 2 kat şiştiğinde fırını kapatabilirsiniz.
      4. Pandispanyayı fırından çıkartın ve soğumaya bırakın.
      5. Soğuyan pandispanyayı tırtıklı bir bıçak yardımı ile enlemesine üçe bölün.
      KREMASI İÇİN
      1. Sütü küçük bir tencereye alıp vanilyayı ekleyin.
      2. Karıştırdıktan sonra ılıklaşana kadar ısıtın.
      3. Yumurta ve şekeri bir kabın içinde çırpın. İçerisine mısır nişastası ve unu ekleyerek karıştırın.
      4. Ilık sütün içine bu karışımı dökün ve kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin ve ateşten alın.
      5. Jelatini soğuk suda bekleterek yumuşatın. Yumuşamış jelatini ve SANA Hamurişini hazırladığınız kremaya ekleyin.
      6. Blender ile iyice karıştırın.
      7. Kremanızı tam doldurabileceğiniz bir cam kaba alarak üzerini streç film ile kapatın.
      8. Bu şekilde kremanın üst tabakasının kaymaklaşmasını önleyerek, buzdolabında 1 gece dinlendirin.
      KAPLAMA KREMASI İÇİN
      1. Pudra şekeri, SANA Hamurişi, süt ve vanilyayı mikser ile beyazlaşana kadar çırpın, buzdolabında soğumaya bırakın.
      2. Hazırladığınız ilk kremayı bir sıkma torbasına alın. Pandispanyanızın ilk katına ortadan başlayarak dairesel şekilde sıkın. Kremanın üzerini dilediğiniz mevsim meyveleri ile süsleyin. İkinci pandispanya için de aynı işlemi tekrarlayın. Üçüncü katı ise kaplama kreması ile kaplayın, ardından meyveler, yenilebilir çiçekler ve pudra şekeri ile dilediğiniz gibi dekore edin. Arzuya göre çıplak kekinizin yanlarına da bir spatula yardımı ile frosting kreması sürebilirsiniz.