Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Köz Biberli ve Kaşarlı Ekmek Üstü Yumurta
20 dk
Hazırlık zamanı10 dk
2
Malzemeler
2 yemek kaşığı Sana Ekmeküstü
4 adet kırmızı biber
1 adet soğan (doğranmış)
100 gr rendelenmiş kaşar peynir
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
2 dal fesleğen
3 dilim ekşi maya ekmek veya tost ekmeği
4-5 adet ceviz içi
Talimatlar
Kırmızı biberleri közledikten sonra ayıklayın.
Sana Ekmeküstü’nü bir tavada erittikten sonra doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar biraz renk aldıktan sonra közlenmiş kırmızı biberleri ekleyin. İnce doğradığınız fesleğenleri de içine ekleyin.
Tuz ve karabiber ekleyerek bir kenara alın. Biraz soğuduktan sonra içine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
Ekmek dilimlerinin üstüne biraz Sana Ekmeküstü sürdükten sonra fırına atın. 2-3 dakika kadar fırında tuttuktan sonra hazırladığınız kırmızı biber karışımını ekleyip tekrar fırına verin.
180 derecede yaklaşık 3-4 dakika kadar tutun.
Kaşar peynirler eridikten sonra fırından çıkarın.
Bu esnada tavaya Sana Ekmeküstü koyup içine yumurtayı kırın.
Hazırladığınız yumurtayı fırından çıkardığınız ekmeklerin üstüne koyarak servis edin.