Köz Biberli ve Kaşarlı Ekmek Üstü Yumurta
Hazırlık zamanı10 dk
2

Malzemeler
- 2 yemek kaşığı Sana Ekmeküstü
- 4 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan (doğranmış)
- 100 gr rendelenmiş kaşar peynir
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- 2 dal fesleğen
- 3 dilim ekşi maya ekmek veya tost ekmeği
- 4-5 adet ceviz içi
Talimatlar
- Kırmızı biberleri közledikten sonra ayıklayın.
- Sana Ekmeküstü’nü bir tavada erittikten sonra doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar biraz renk aldıktan sonra közlenmiş kırmızı biberleri ekleyin. İnce doğradığınız fesleğenleri de içine ekleyin.
- Tuz ve karabiber ekleyerek bir kenara alın. Biraz soğuduktan sonra içine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
- Ekmek dilimlerinin üstüne biraz Sana Ekmeküstü sürdükten sonra fırına atın. 2-3 dakika kadar fırında tuttuktan sonra hazırladığınız kırmızı biber karışımını ekleyip tekrar fırına verin.
- 180 derecede yaklaşık 3-4 dakika kadar tutun.
- Kaşar peynirler eridikten sonra fırından çıkarın.
- Bu esnada tavaya Sana Ekmeküstü koyup içine yumurtayı kırın.
- Hazırladığınız yumurtayı fırından çıkardığınız ekmeklerin üstüne koyarak servis edin.
- Afiyet olsun!




