Köz Biberli ve Kaşarlı Ekmek Üstü Yumurta
20 dk
Hazırlık zamanı10 dk
2

Malzemeler
-
2 yemek kaşığı Sana Ekmeküstü
-
4 adet kırmızı biber
-
1 adet soğan (doğranmış)
-
100 gr rendelenmiş kaşar peynir
-
1 adet yumurta
-
Tuz
-
Karabiber
-
2 dal fesleğen
-
3 dilim ekşi maya ekmek veya tost ekmeği
-
4-5 adet ceviz içi
Talimatlar
-
Kırmızı biberleri közledikten sonra ayıklayın.
-
Sana Ekmeküstü’nü bir tavada erittikten sonra doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar biraz renk aldıktan sonra közlenmiş kırmızı biberleri ekleyin. İnce doğradığınız fesleğenleri de içine ekleyin.
-
Tuz ve karabiber ekleyerek bir kenara alın. Biraz soğuduktan sonra içine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
-
Ekmek dilimlerinin üstüne biraz Sana Ekmeküstü sürdükten sonra fırına atın. 2-3 dakika kadar fırında tuttuktan sonra hazırladığınız kırmızı biber karışımını ekleyip tekrar fırına verin.
-
180 derecede yaklaşık 3-4 dakika kadar tutun.
-
Kaşar peynirler eridikten sonra fırından çıkarın.
-
Bu esnada tavaya Sana Ekmeküstü koyup içine yumurtayı kırın.
-
Hazırladığınız yumurtayı fırından çıkardığınız ekmeklerin üstüne koyarak servis edin.
-
Afiyet olsun!