use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tarçınlı Rulo Pasta

  • 1 saat 55 dk
  • Hazırlık zamanı1 saat 30 dk
  • 10
recipe image Tarçınlı Rulo Pasta

Malzemeler

HAMURU İCİN
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 4 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı oda sıcaklığında Sana Hamurişi
HAMURUN İÇİNE SÜRMEK İÇİN
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı oda sıcaklığında Sana Hamurişi
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
  • 120 gr krem peynir
  • 3 yemek kaşığı oda sıcaklığında Sana Hamurişi
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 6 yemek kaşığı pudra şeker

      Talimatlar

      1. Hamur için ılık süt, şeker ve mayayı karıştırın. Karışıma yumurtaları ve Sana Hamurişi‘ni ekleyin.
      2. Islak karışıma unu azar azar yedirin ve hamuru bir kap içerisinde 15 dakika yoğurun. Hamurun üzerini kapatarak ılık bir yerde bir saat kadar mayalanmaya bırakın.
      3. Mayalanan hamuru yağlanmış tezgahta dikdörtgen şeklinde açın. Hamurun içine oda sıcaklığında yumuşamış Sana Hamurişi sürün, üzerine şeker ve tarçını da serpin.
      4. Hamuru kalın rulo şeklinde sarın ve 2-3 parmak genişliğinde kesin. Hamur parçalarını aralarında boşluk kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin üzerini bir bezle örtün ve 20 dakika kadar yeniden mayalanmaya bırakın.
      5. Mayalanan hamuru 180 derecelik fırında, 20-25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
      6. Üzeri için krem peynir, SANA Hamurişi, şeker ve sütü çırpın.
      7. Pişen tarçınlı çörek ılıkken hazırladığınız kremayı üzerine sürerek servis edin.