use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Közlenmiş Domates Çorbası

İlham veren Sana kadınlarından ilham veren tarifler: Közlenmiş Domates Çorbası
  • 50 dk
  • Hazırlık zamanı5 dk
  • 4
recipe image Közlenmiş Domates Çorbası

Malzemeler

  • 8-9 adet domates
  • 5 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı Sana Klasik
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 2-3 yemek kaşığı arpa şehriye
Süsleme için
  • 3-4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Taze fesleğen veya nane yaprakları

      Talimatlar

      1. Fırınınızı 180 derecede ayarlayıp ısıtın.
      2. Domatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soymadan ortadan ikiye kesin.
      3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve ortadan ikiye kestiğiniz domatesleri dizin.
      4. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
      5. Sarımsakları domatesleri fırına attıktan 15 dakika sonra atın.
      6. Közlenen domates ve sarımsakları fırından alın. Kabuklarını soyun.
      7. Soğanı yemeklik doğrayıp bir tencerenin içine alın.
      8. Üzerine Sana Klasik’i ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun, ardından salçayı ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
      9. Ardından közlenmiş domatesleri ve sarımsakları ekleyip birkaç kez daha çevirin.
      10. Tuz ve baharatlarını, ardından sıcak suyu ekleyin.
      11. Orta ateşte domatesler iyice eriyene kadar pişirin.
      12. Kaynamaya başladığında blenderdan geçirin ve arpa şehriyeyi ekleyin.
      13. 6-7 dakika daha şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
      14. Ocaktan alıp üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ve taze fesleğen veya nane ile süsleyerek servis edin.